Slovenija
0 ogledov

Po lepem petku kisel konec tedna

dež Saša Despot
Po sončnem petku nas čakata oblačna sobota in deževna nedelja. Severni veter naj bi v noči na ponedeljek mejo sneženja spustil do okrog 1000 metrov nadmorske višine.

Danes lahko pričakujemo pretežno jasno vreme. V jutranjih urah bo več oblačnosti na Kočevskem, popoldne pa se bo začelo oblačiti na Primorskem in Notranjskem. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 stopinj Celzija, pravijo na agenciji za okolje.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju do 14, najvišje dnevne od 10 do 16, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 18 stopinj C.

Pobelilo bo

Nedelja bo oblačna, dež pa bo od zahoda postopoma zajel večji del države. Več padavin lahko pričakujejo na zahodu države.

Meja sneženja bo čez dan na okoli 2000 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer bo zapihal severni veter, meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1000 metrov nadmorske višine. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale.

V ponedeljek bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bo povečini suho. Spet se bo krepil jugozahodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.