Slovenija
24 ogledov

Po letu dni delo dobilo okrog 1200 delavcev

Prevent Pur je v manj kot treh letih po tem, ko je od Japtija dobil pol milijona Žurnal24 main
Mineva leto dni od stečaja Preventa Globala. Po enem letu zaposlitev dobilo že okrog 1200 delavcev Skupine Prevent Global.

Danes mineva natanko leto dni od uvedbe stečaja Preventa Globala. Na zavodu za zaposlovanje smo preverili, koliko ljudi, ki so bili zaposleni v Prevent avtomobilski deli d.o.o., Prevent Global družba za upravljanje, investicije in razvoj d.d., Prevent Mislinja delovna oblačila, rokavice in trgovina d.o.o. ter Prevent Pur, proizvodnja sedežev d.o.o., je že dobilo novo zaposlitev.

"Lani se je od avgusta do decembra zaposlilo ali samozaposlilo 698 oseb iz teh podjetij, letos do konca julija pa 451. Te osebe so se večinoma zaposlile za kratek čas, tako da pogosto menjajo status brezposelne in zaposlene osebe. Konec julija letos je bilo brezposelnih 358 oseb, ki so izgubile delo v omenjenih podjetjih," nam je sporočila Tanja Podobnik Zec z Zavoda RS za zaposlovanje.

Na Rdečem križu pomagali po najboljših močeh

Trem četrtinam delavcev je torej uspelo najti vsaj začasno, če že ne redno zaposlitev. To se pozna tudi na Rdečem križu Slovenj Gradec, kjer so delavcem pred prijavo na zavod redno pomagali z vsemi sredstvi. "Od lanskega leta, ko smo pomagali vsem, ki so bili zaposleni v Preventu, je razlika očitna. Pomagali smo jim, dokler niso začeli prejemati nadomestila na zavodu za zaposlovanje," nam je povedala Renata Koren iz Rdečega križa Slovenj Gradec.

Kljub nadomestilu so nekateri izmed njih še vedno prihajali po pomoč, saj nadomestilo ni zadostovalo za nujne potrebe. "Šlo je predvsem za posameznike, ki so težje zaposljivi, in družine, kjer sta oba starša ostala brez službe."

Danes pa je tudi teh izredno malo. Na Rdečem križu jih tako obravnavajo kot vse ostale, ki so se znašli v stiski, je še povedala Korenova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.