Slovenija
131 ogledov

Po Londonu še Indija?

Letalo Goldenair
Letalska linija. Iz Maribora vsak teden v London prek Dunaja.

Zaposlovali bodo. Boeing 737 prevoznika Golden Air bo od 6. oktobra petkrat na teden letel na relaciji Maribor–Dunaj–London. To je po dolgem času nova redna letalska linija s sicer praznega mariborskega letališča. “To daje nov zagon letališču. Poslovna naveza je dobrodošla tudi za Maribor, ker bo v regijo prinašala goste iz tujine,” je prepričan Marko Gros, direktor Aerodroma Maribor, ki upravlja mariborsko letališče Edvarda Rusjana.

Želijo si svojo posadko

Na spletni strani letalske družbe, ki se je do zdaj ukvarjala predvsem s poslovnimi letalskimi prevozi in čarterskimi leti, je že mogoče rezervirati vozovnico iz Maribora po enotni ceni 150 evrov.

“Ta linija je šele začetek. Načrtujemo tudi polete na drugo celino,” je pojasnil Urban Simčič iz Golden Aira, ki o drugih destinacijah še ne želi govoriti. Z njihove spletne strani je razvidno, da naj bi družba kmalu letela v Indijo, v italijanski Bergamo in britanski Birmingham. “Za zdaj bomo leteli z najeto posadko, nameravamo zaposliti dva pilota in enega kopilota, v bližnji prihodnosti pa tudi stevardese,” je dodal Simčič. Letalo boeing 737-300, ki bo letelo v London, je rabljeno in v lasti Golden Aira. Koliko je staro, nam ni uspelo izvedeti. “Letalo je varno in moderno ter ima vso potrebno dokumentacijo,” so zatrdili v letalski družbi.

Več interesentov za nakup

V Aerodromu Maribor, ki bo kmalu na javni dražbi, saj je njen lastnik Prevent Global v stečaju, si z Golden Airom želijo dolgoročno sodelovati. “Ne morem komentirati, ali se Golden Air zanima za nakup podjetja. Je pa več interesentov. Kmalu se bo izkazalo, ali so resni,” je za Žurnal24 pojasnil Boris Kastivnik, stečajni upravitelj Prevent Globala. Vrednost Aerodroma Maribor je ocenjena na nekaj več kot 670 tisoč evrov, podjetje pa naj bi šlo v prodajo konec oktobra ali v začetku novembra.

Komentarjev 2
  • Tomaž Rozman 07:23 28.september 2011.

    Komentar za avtorja clanka =)Letalo, ki ze danes leti na destinaciji EGBB-LJMB-EGBB je staro 14 let. Prvi polet je letalo opravilo 18.06.1997, lahko pa ti tudi povem serijsko stevilko =)

  • mb 09:03 23.september 2011.

    upam, da jim bo uspelosicer pa je že skrajni čas, da se na mariborskem letališču začne kaj dogajati