Slovenija
4336 ogledov

Po mesecu dni ponovno grozil policistom

Traktor na cesti Profimedias
Alkoholiziranega 21-letnika so policisti ponovno ustavili.

Včeraj, nekaj po 20. uri, so policisti v okolici Šentjerneja ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

Kršitelj je poskušal pobegniti, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.  Tekom postopka se je upiral in policistom grozil, da jih bo ubil. 21-letnik je med prevozom poškodoval službeno vozilo policije in nadaljeval z grožnjami in upiranjem, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Med interveniranjem sta bila dva policista lažje poškodovana. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola, je že v mesecu juliju napadel policiste, enega je brcnil, drugega pa ugriznil. Tudi takrat je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega  vozniškega dovoljenja.

Zoper osumljenca bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še dodali na PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.