Slovenija
30 ogledov

Po nakupih čez ovire

Včeraj so gradbinci delali s polno paro in pokazali, da se da, če se hoče. (Foto Žurnal24 main
Kupci se bodo do trgovine, ki jo odpirajo danes, prebijali čez barikade.

Zaradi obnove osrednje mestne ulice in gradnje krožišča bo dostop do nove trgovine v centru mesta še nekaj časa otežen. Gradnja krožišča, ki ga gradi krški Kostak, naj bi se po načrtih končala prihodnji mesec, rok za dokončanje Kvedrove in Prešernove ulice pa je zadnji dan novembra. “Zavedamo se, da bi si trgovec želel boljši dostop, a trgovina z 28 zaposlenimi, ki jo je za Spar v osmih mesecih zgradil Horizont inženiring, je bila v prostor umeščena pozneje, ko so bili projekti za obnovo ulic že narejeni,” je povedal Robert Kaše z Občine Sevnica.

4,6 milijona evrov je Spar vložil v sevniško trgovino.

Celovita obnova ulic
Obnova glavne mestne ulice od Hotela Ajdovec do gasilskega doma bo stala slab milijon evrov, ker gre za državno cesto, pa bo dobro polovico prispevala država. “Gre za rekonstrukcijo vozišča, gradnjo hodnikov za pešce po obeh straneh ter kolesarsko stezo,” je obširen projekt pojasnil Kaše. Obnovljeni bodo tudi ulična razsvetljava in kanalizacijski vodi, vendar pa ta del ni zajet v tej finančni projekciji. “Zdaj smo si bili enotni, da je treba najprej rešiti krožišče pred trgovino in s tem smo opravili veliko delo,” je zadovoljen.

Dva semaforja za pešce?
Občina je upoštevala pobudi Lisce in knjižnice, da bi zaradi varnosti in gostega prometa na glavno ulico postavili dva semaforja za pešce, ki bi ju financirala občina. Pobuda je na direkciji za ceste, kjer se pri izdaji soglasja obotavljajo, saj menijo, da na tako kratki razdalji nista potrebna dva semaforja. “Projekt obnove mestne ulice je bil v izdelavi že leta 2006, a se je gradnja prav zaradi zapletov pri pridobivanju številnih soglasij močno zavlekla,” je dodal Kaše.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.