Slovenija
2085 ogledov

Po naselju pijan norel skoraj sto kilometrov na uro

Policijsko vozilo Saša Despot
33-letnik je vinjen v naselju z omejitvijo 50 km/h vozil kar 93 km/h.

Policista PP Podlehnik sta sinoči nekaj po 22. uri v naselju Podbrežje z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 93 kilometrov na uro, čeprav je ta v naselju s splošnim predpisom omejena na 50  kilometrov na uro.

"Preizkusila sta ga tudi z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,61 mg/l alkohola," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. "Policista  sta  mu  odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Zaradi prehitre vožnjo sta mu izdala plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog."

Pri PU Maribor sicer opozarjajo na (pre)pogosto ugotovljene vožnje vozil v cesntem prometu pod vplivom alkohola. "Ta trend, na katerega smo opozorili včeraj, se nadaljuje, posledice pa so čedalje hujše," opozarja Šadl. "Prometne nesreče, ki jih opisujemo danes, so morda bile le las od tega, da bi pisali o novih smrtnih žrtvah."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:35 10.april 2020.

    Delo policije ni nadzorovanje ampak varovanje državljanov . Vem ,da je to vse skupaj velika zmešnjava ,vendar pa kadar policija (tri osebe ) obravnava problem varnostnika in domnevne upokojenke .....to je problem policije ,ker zadeve ne razumejo .