Slovenija
5237 ogledov

Po nekaj dneh končno spet boljše novice

Čakalnica zdravnik ambulanta bolnišnica pacienti klinika Andrej Leban
Zadnji podatki o novih okužbah kažejo, da je število potrjenih okužb spet upadlo v primerjavi s prejšnjim tednom.

V sredo je bilo s 3.837 testi PCR potrjenih 273 novih primerov okužb. Delež pozitivnih testov PCR je znašal 7,1 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 27.577 hitrih testov. 

V primerjavi s prejšnjim tednom je tokrat število novih potrjenih okužb nižje za 26 odstotkov. Prejšnjo sredo je bilo 4.013 testi PCR potrjenih 367 novih primerov okužb. Delež pozitivnih testov PCR je bil 9,1 odstotka. 

Sedemdnevno povprečje novih primerov znaša 260, 14-dnevna incidenca pa je padla na 183. 

V bolnišnicah se zdravi 213 bolnikov s covidom-19, kar je en manj kot dan pred tem. Od tega je 60 oseb na intenzivnih oddelkih, kar je dva manj kot dan pred tem. Včeraj so v bolnišnico sprejeli 21 oseb, odpustili pa so jih 19. Tri osebe so za posledicami covida-19 umrle. 

Po zadnjih podatkih spletne strani cepimose.si je bilo v Sloveniji z enim odmerkom cepljenih 681.945 oseb, z vsemi odmerki pa 432.282 oseb. Delež cepljenih z vsemi odmerki tako znaša 20,6 odstotka, z enim odmerkom pa 32,5 odstotka. 

Potrdili nov primer indijske različice

Poročilo Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano kaže, da pri nas še naprej prevladuje različica B.1.1.6 oz. angleška različica. Potrdili so še en nov primer indijske različice (B.1.617.2), ki je povezan s primermo s Koroške. Prav tako so potrdili še en primer brazilske različice (P.1). 

različice virusa | Avtor: NLZOH NLZOH

Za vrnitev s Hrvaške ne bo treba imeti več testa PCR

Vlada je na sredini seji spremenila pogoje vstopa v Slovenijo, ki začnejo veljati v soboto 5. junija. Brez napotitve v karanteno na domu lahko po novem v Slovenijo vstopi tudi oseba, ki predloži dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Oseba, ki prihaja z območja, ki ni na rdečem ali temno rdečem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če ob vstopu predloži dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki ni na rdečem ali temno rdečem seznamu. Novo pri tem je, da mora oseba dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od pet dni. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na rdečem oziroma temno rdečem seznamu.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Rita_Lawson 14:07 03.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem p0 zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 11:46 03.junij 2021.

    Ob prebiranju vsakodnevnih "strokovnih" izjav Ivanovih zombijev lahko samo rečem: "Oprostite jim saj ne vedo kaj delajo ".