Slovenija
20047 ogledov

Eden najbolj iskanih slovenskih kriminalcev končno prijet

Enis Kočan Policija
Prijeli so ga v Španiji. Na Europolovem seznamu najbolj iskanih je bil zaradi domnevne vpletenosti v tihotapljenje dobrih 300 kilogramov heroina.

Španski preiskovalci so v Barceloni 4. februarja prijeli 39-letnega Enisa Kočana, ki je bil na Europolovem seznamu najbolj iskanih oseb, sta poročala Delo in 24ur.com. Postopki za Kočanovo izročitev že tečejo.

"Prijetje je rezultat odličnega dela in sodelovanja slovenskih in španskih policijskih organov. V teku so tudi postopki glede izročitve osebe slovenskim pravosodnim organom," so po poročanju 24ur.com sporočili iz Generalne policijske uprave.

39-letni Kočan je bil na seznamu evropskega policijskega urada Europol, ki je decembra lani na spletu objavil seznam 62 najbolj iskanih osumljenih ali obsojenih zločincev. Seznam s fotografijami je takrat spremljal tudi poziv javnosti, naj jih pomaga izslediti in prijeti.

Slovenska policija pošiljko prestregla v Kopru

Kočan, ki ima slovensko državljanstvo, izhaja pa iz Črne gore in ima vzdevek Dec, naj bi leta 2018 sodeloval pri tihotapljenju dobrih 300 kilogramov zelo čistega heroina. Pošiljka je v koprsko pristanišče prispela na turški ladji v zabojniku, ki je bil naložen v Iranu, a jo je slovenska policija prestregla. S heroinom bi lahko na črnem trgu zaslužili kar 60 milijonov evrov.

Kočan je po dogodku pobegnil, po poročanju 24ur.com pa so ga aretirali v prestižni četrti poleg igrišča za golf v Barceloni. "Gre za Enisa Kočana, slovenskega kriminalca, ki je organiziral prevoz 302 kilogramov heroina iz Irana v Slovenijo, za kar mu grozi 10 let zapora," so ob prijetju 4. februarja poročali španski mediji. Skupaj z družino je bil nastanjen v luksuzni hiši v Sant Vicenc de Montaltu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Plavi-mil 12:56 16.februar 2022.

    V normalnih državah ga primejo, pri našem krivosodju bo pa OPROŠČEN.

  • Christy_Webb 11:53 16.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar olor
    olor 08:05 16.februar 2022.

    Lepo da je prijet, pa da bo obsojen in poslan čez Kolpo, tja od koder ima korenine. Banda.