Slovenija
53 ogledov

Po nesreči v Ambrusu ukrepali

reševalna vaja Anže Petkovšek
V občini Ivančna Gorica so po nesreči v Ambrusu ponovno pregledali načrt aktiviranja gasilcev.

V nesreči v Ambrusi je pred dobrim mesecem oseba umrla v zbiralniku vode. Na pomoč so skladno z načrtom aktiviranja prišli gasilci iz Stične, ki so do kraja nesreče potrebovali 26 minut, medtem ko domači gasilci, ki bi na kraj lahko prišli v nekaj minutah, o nesreči sploh niso bili obveščeni. 
V tem primeru je šlo za tehnično reševanje, za katerega aktiviranje lokalnega društva ni predvideno, enako pa bi bilo, če bi se oseba v zbiralniku še utapljala. 

Župan podpira predlog, da bi se vedno aktiviralo lokalno društvo

"V okviru pristojnih organov je bil načrt aktiviranja ponovno pregledan. Ugotovili smo, da kakšnih večjih pomanjkljivosti načrt nima in je ustrezen. Preverili smo tudi ustreznost načrta pri pristojnih državnih institucijah in ti so nam to tudi potrdili. Glede aktiviranja lokalnih gasilskih društev pa smo se dogovorili, da bodo do 15. 11. 2016 na GZ Ivančna Gorica poslali pisne predloge za dopolnitve. Te bo obravnavalo poveljstvo GZ Ivančna Gorica in z morebitnimi spremembami, ki bodo usklajene z zakonodajo, dopolnili načrt alarmiranja,"  so pojasnili na občini Ivančna Gorica in dodali, da je župan, ki načrt aktiviranja podpiše, "naklonjen predlogom, da se lokalno gasilsko društvo aktivira v vsakem primeru, poveljujoči na intervenciji pa je nato seveda odgovoren katere naloge mu dodeli"

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.