Slovenija
4594 ogledov

Po nesreči z 10 mrtvimi: To se je zgodilo z voznikom avtobusa

Prometna nesreča avtobusa
1/5
Pixsell/Ivica Galović
Sodišče v Slavonskem Brodu je danes določilo mesec dni pripora 52-letnemu vozniku, ki naj bi v nedeljo povzročil prometno nesrečo na vzhodu Hrvaške. V nesreči je umrlo deset ljudi, še 45 je bilo poškodovanih. Hrvaško tožilstvo je ocenilo, da je bil voznik utrujen in nesposoben za varno upravljanje z vozilom.

Preiskovalni sodnik je določil mesec dni pripora za voznika zaradi nevarnosti, da bi zapustil Hrvaško, je danes novinarjem sporočil namestnik županijske državne tožilke v Slavonskem Brodu Franjo Kopunić. Voznik se je med ponedeljkovim zaslišanjem na tožilstvu branil z molkom.

Tožilstvo je v ponedeljek zvečer sporočilo, da 52-letnika sumijo povzročanja prometne nesreče s smrtnim izidom. Zaradi utrujenosti in nezmožnosti varnega upravljanja z vozilom ni vozil na varni razdalji od desnega roba cestišča in je zapeljal na travnik ob avtocesti. Zatem je vozilo zdrsnilo in se je prevrnilo na desni bok.

V nesreči je deset oseb umrlo, deset pa jih ima hude telesne poškodbe, nekatere so življenjsko nevarne je sporočilo tožilstvo.

Prometna nesreča avtobusa | Avtor: Pixsell/Ivica Galović Pixsell/Ivica Galović

Voznik je v nedeljo preiskovalcem priznal, da je zaspal za volanom. Še isti dan so ga aretirali. Danes so sicer odvetniki 52-letnika novinarjem povedali, da voznik v pogovoru z njimi ni omenil, da bi zaspal med upravljanjem z avtobusom.

Postopek proti vozniku naj bi vodili na Hrvaškem, če Kosovo na podlagi meddržavne pogodbe ne bo zahtevalo, da bi sojenje potekalo v domovini voznika. Po hrvaških zakonih vozniku grozi do 15 let zapora.

V nesreči je bilo poškodovanih 45 potnikov. V ponedeljek so iz bolnišnice v Slavonskem Brodu spustili 26 lažje poškodovanih. Dva potnika sta v intenzivni medicinski skrbi, dveh umrlih pa še niso uspeli identificirati.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.