Slovenija
996 ogledov

Po novem lahko preverite, kje in kdaj ste si prislužili kazni!

E-uprava E-uprava/Printscreen
Ministrstvo za javno upravo je sporočilo, da je mogoče odslej preko portala eUprava preveriti tudi, kje in kdaj ste si prislužili kazen policije.

Registrirani uporabniki eUprava, ki imajo tudi digitalno potrdilo, lahko odslej preverijo svoje aktivne prekrške v evidencah policije. Vsak posameznik lahko tako preveri podatke na zapisniku prekrška, podatke v zvezi s postopkom in plačilom. Dodan pa je tudi zemljevid z lokacijo, kjer ste prekršek storili.

Omenjena funkcija je le del projekta ministrstva za javno upravo Moja eUprava, s čimer želijo del "birokracije" poenostaviti. Na enem mestu tako lahko preverite podatke, oddajate vloge za otroški dodatek ali pridobite potrdilo iz kazenske evidence. Možno je tudi prijaviti začasno prebivališče in preveriti, kdaj vam poteče osebna izkaznica ali zavarovanje avtomobila. 

Med povezane osebe, pri katerih lahko preverite podatke, je mogoče dodati tudi mladoletnike.

Portal eUprava je prilagojen tudi uporabnikom s posebnimi potrebami, kot so slepi, slabovidni, dislektiki, starejši. Za njegovo uporabo se boste morali registrirati in pridobiti digitalno potrdilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.