Slovenija
14 ogledov

Po novem letu na zavod

Majda Marolt in Andreja Žago, sindikalistki, ki se bojujeta, da bi Tomovi delavc Žurnal24 main
Tom. Stečajna upraviteljica včeraj delavcem razdelila odpovedi pogodb.
Terjatve, ki jih imajo delavci, so vse prednostne.
Darja Erceg, stečajna upraviteljica Toma

Delavci Toma, ki je od prejšnjega torka v stečaju, so iz rok Darje Erceg, stečajne upraviteljice, včeraj prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi. ''Po izteku 15-dnevnega odpovednega roka, to bo 6. januarja, se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje,'' nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov.

Najprej za predujem
Delavci Toma, ki je od prejšnjega torka v stečaju, so iz rok Darje Erceg, stečajne upraviteljice, včeraj prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi. “Po izteku 15-dnevnega odpovednega roka, to bo 6. januarja, se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje,” nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov

Iz jamstvenega sklada
Stečajni upraviteljici se je na včerajšnjem srečanju z delavci pridružil tudi predstavnik zavoda za zaposlovanje, ki je delavcem razdelil vloge za izplačila iz jamstvenega sklada, ki naj bi jih izpolnjene prinesli ob prijavi na zavod. ''Jamstveni sklad zagotavlja izplačila za tri minimalne plače,'' je pojasnila Maroltova.

Nekaj premoženja bo
Ercegova namerava, kot je povedala, najprej prodati zaloge in tako čim prej dobiti nekaj denarja, nazadnje pa bodo prodajali nepremičnine. “Terjatve, ki jih imajo delavci, so vse prednostne – zadnje tri plače pred prenehanjem delovnega razmerja, odpravnine in nadomestilo za neizkoriščen dopust,” je zagotovila Ercegova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.