Slovenija
297 ogledov

Po novem na pošto kar na avtomat!

Pošta Slovenije Pošta Slovenije
Sprejemanje in oddajanje paketov bo od 20. junija mogoče tudi na 24 avtomatih po Sloveniji, dodajali pa naj bi tudi še dodatne storitve.

Na "paketomatih", ki jih je Pošta Slovenije postavila na 24 lokacijah, bo mogoče zaenkrat sprejemati in oddajati paketne pošiljke. Na Pošti Slovenije pa obljubljajo, da bodo do konca leta vzpostavili tudi "PS točko", ki bo omogočala še bančne in druge storitve.

Kot ugotavljajo, so se potrebe strank z rastjo obsega spletnega nakupovanja bistveno spremenile.

Kako sprejeti paket na avtomatu?

Kupec mora ob naročilu blaga izbrati lokacijo paketomata za mesto prevzema pošiljke. O distribuciji paketa bo obveščen s SMS-om ali e-sporočilom. Ko je paket dostavljen v paketomat, prejme naslovnik unikatno geslo za prevzem paketa iz paketomata in tudi QR-kodo, ki jo preprosto poskenira na paketomatu, in koda mu odpre predal z njegovim paketom. Prevzem je torej mogoč z vpisom mobilne številke in gesla ali še preprosteje s skenom QR-kode.

Odkupni znesek je mogoče plačati s plačilno in kreditno kartico.

Kako oddati paket na avtomatu?

V primeru pošiljanja paketa prek paketomata si pošiljatelj v spletni aplikaciji PS Pošlji paket pripravi spremnico, izbere paketomat in po opravljenem plačilu prejme elektronsko sporočilo, v katerem je pripeta spremnica, ki jo natisne in pritrdi na paket. Pri samem paketomatu pošiljatelj skenira črtno kodo paketa ali jo vnese ročno.

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 14:43 09.junij 2016.

    "Po novem na pošto kar z avtomati" ! Prirejen oglas za rokodelce .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:46 09.junij 2016.

    "Kupec mora ob naročilu blaga izbrati lokacijo paketomata za mesto prevzema pošiljke. "Mene pri tem predvsem zanima če je to za bilokatero blago. Npr če naročiš iz tujine al pa iz drugod iz EU. Da ni to samo za ...prikaži več tista podjetja ki sodelujejo s pošto?

  • izRODEk 23:17 08.junij 2016.

    Robotizacija, avtomatizacija, digitalizacija..."Jebeš tehnologijo, ki iz človeka naredi tehnološki višek!" (by Federmaister)