Slovenija
22 ogledov

Po novem pet milijonov za javni promet

mestni avtobus Saša Despot
Prevoz potnikov. Država bi avtobusni in železniški promet integrirala do konca prihodnjega leta.


Že četrti minister zapored, odgovoren za promet, obljublja, da bo uporabnikom javnega potniškega prometa omogočil prevoz z vlaki ter mestnimi in primestnimi avtobusi z uporabo enotne vozovnice.

Vsak malo oklestil

Ko je prometno ministrstvo vodil Zvonko Černač, so razpis ocenjevali na 7,5 milijona evrov, Samo Omerzel pa ga je oklestil za slabe tri milijone. Na zadnjem razpisu je pred nekaj dnevi najugodnejšo ponudbo za vzpostavitev sistema oddal konzorcij Slovenskih železnic, Ljubljanskega potniškega prometa, Marproma in Prometnega instituta Ljubljana A sta zaradi tehničnega dela dokumentacije družbi Arriva in Mikroelektronika vložili revizijo.


Izvajalec, ki bo na razpisu izbran, bo moral nadgraditi informacijske sisteme elektronskih vozovnic pri vseh prevoznikih. V začetni fazi bodo vsi prihodki od prodaje vozovnic pripadali upravljalcu, ki bo prevoznike plačeval po prevoženih kilometrih, to pa bo vključevalo tudi dogovorjeno stimulacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.