Slovenija
42 ogledov

Po obvoznici brez vinjet

LPP. Mestni avtobusi s potniki ne smejo na obvoznico, prazni pa lahko.
Elektronsko cestninjenje bo omogočilo pravičnejše plačevanje cestnine.
Dars

"Na obvoznici sem že nekajkrat opazil mestni avtobus; enkrat je bil poln,” nas je opozoril bralec, ki ga je zanimalo, ali morajo imeti avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) za vožnjo po obvoznici vinjeto.

“S potniki še nikoli”
Na LPP so dejali, da prazni avtobusi po obvoznici vozijo le takrat, kadar gredo na končno postajo oziroma se z nje vračajo v garažo, kar na primer velja za linijo 3. “Avtobus s potniki se ne sme peljati in se še ni peljal po obvoznici,” so zatrdili. Po obvoznici ni speljana nobena linija, prav tako ni po njej nikoli izrednega obvoza, so dodali.

Vinjeta pa je obvezna za vozila do 3,5 tone – avtobusi v to kategorijo ne spadajo.

Na cestninski postaji

Za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone, se cestnina plačuje na cestninski postaji, so pojasnili na LPP, “kar pomeni, da se za avtobuse cestnina na obvoznici ne plačuje posebej”.

Elektronsko cestninjenje v prostem prometnem toku, katerega uvedba je za tovorna vozila predvidena v letu 2012, bo omogočilo pravičnejše plačevanje cestnine, torej po prevoženem kilometru,” pa so povedali na Darsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.