Slovenija
22 ogledov

Po obvoznici mesto

Župan verjame, da bo obvoznica končana do leta 2013. (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Mesto Radlje ob Dravi se pripravlja na obvoznico. Slednjo naj bi dobili do leta 2013.

“Z radeljsko obvoznico bo končana delitev mesta z magistralno cesto, zato smo pripravili projekt Radlje po obvoznici, s katerim se lotevamo ureditve središča mesta. Sprva smo načrtovali odkup blagovnice, da bi se zgradila garažna hiša, a ugotoviti moramo, ali jo sploh potrebujemo,” pravi Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi.

Dodaja, da nekateri predlogi mestno središče zapirajo za avtomobile, a bo prisluhnil občanom; ti bodo na svoje domove dobili brošure z arhitekturnimi predlogi in imeli do junija o njih možnost javno razpravljati.

Denar, okoli milijon evrov, je občina pridobila iz kohezijskih skladov. Do leta 2012 sicer načrtujejo tudi izgradnjo in ureditev regijskih kolesarskih poti med Radljami in hidroelektrarno Vuhred.

Župan je optimističen
V nasprotju s statistiko, ki za Koroško kaže 17-odstotno brezposelnost, je Bukovnik v novem letu optimističen.

“Nekatera podjetja so v težkem letu 2010 začela investicije v nove zmogljivosti, nekatera so ob likvidaciji že našla nove lastnike, veliko pa pričakujemo tudi od prihoda podjetja Geberit, tako da se za delovna mesta ne bojim,” pravi Bukovnik, a kljub temu previdno napoveduje nekaj deset novih delovnih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.