Slovenija
45 ogledov

Po petih letih še vedno na tožilstvu

“Že osnove na računalniku mi gredo težko. Jaz pa naj bi bil heker in najbrž moj Nino Verdnik
Impol. Zahteva za preiskavo zaradi domnevno spornih poslov se še dopolnjuje.

Pet let je že minilo od ovadbe dveh vodilnih v podjetju Impol, zadeva pa se še vedno ni premaknila z mariborskega tožilstva. “Je se v tretji dopolnitveni zahtevi za preiskavo zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic,” je za Žurnal24 pojasnil Drago Šketa, vodja tožilstva v Mariboru.

Od ovadbe ne odstopajo

Kriminalisti so leta 2007 na podlagi predhodne prijave Konfederacije novih sindikatov Slovenije (KNSS) Neodvisnost iz Slovenske Bistrice ovadili predsednika uprave Jerneja Čokla in člana uprave Vladimirja Leskovarja zaradi prekoračitve pooblastil. V nekaj letih naj bi po njihovem mnenju podjetje oškodovala za okoli 34 milijonov evrov. Policija je ugotovila, da naj bi omenjena vodilna v obdobju od leta 1998 do leta 2006 sklenila več pogodb z zasebno družbo in nanjo prenesla določene poslovne funkcije. Prenos se je vršil med podjetjem Impol in podjetjem Upimol, ki je v lasti nekaj menedžerjev Impola. “Mi še vedno vztrajamo, da so bili s tem menedžerskim prevzemom oškodovani delavci. Od tega, kar smo že zapisali v ovadbi pred leti, ne odstopamo,” je poudaril Milan Mesarič, predsednik sindikata KNSS.

Čokl brez komentarja

“Glede tega ne dajem komentarjev. Zagotavljam pa, da delavci niso bili oškodovani,” je dolgotrajni postopek komentiral Jernej Čokl, prvi mož Impola.

Komentarjev 1
  • dragec 10:07 01.oktober 2012.

    E moj Jernej Čokl , po kratkem postopku in odvzeti vse premoženje, pa se kurči naprej!!!