Slovenija
239 ogledov

"Po plavanju zbolijo"

Ko smo obiskali kopališče v Tivoliju, je skupina otrok povedala, da voda ni prem Žurnal24 main
Plavalni tečaji. Za matere prvošolcev je voda v kopališču Tivoli premrzla, za otroke ne.

Ljubljana. "Mestna občina Ljubljana (MOL) organizira brezplačen tečaj plavanja za prvošolčke, kar je pohvalno. A kar nekaj staršev mi je povedalo, da je voda na kopališču Tivoli tako mrzla, da je otroke zeblo in da jih je med tečajem veliko zbolelo. Nekateri si sploh niso več želeli na tečaj. Si predstavljate šestletnika, ki noče v vodo?!" skrbi eno od mater, ki ni želela razkriti svojega imena, saj bo njen prvošolec tečaj začel obiskovati konec marca.

Pritožbe so redke
"Razlog za obolevanje ni v prehladni vodi. Tudi pritožbe staršev so redkost," pravijo na oddelku za šport MOL in dodajajo, da program Naučimo se plavati izvaja Športno rekreacijski center Tivoli in da je vanj vključenih več kot 6.500 otrok. Tudi ob našem obisku kopališča je skupina otrok, ki je imela tečaj, povedala, da voda ni premrzla. Takrat je bilo na recepciji zapisano, da ima 28 stopinj Celzija, a tega nismo mogli preveriti, ker je potekal tečaj.

"Temperatura vode je 29 stopinj Celzija. V skladu z veljavnimi predpisi je zagotovljeno tudi postopno upadanje temperature v spremljevalnih prostorih, kar pomeni, da temperatura zraka bazenskega kompleksa s 30 stopinj Celzija v garderobah pada na 28 in v avli na 24 stopinj. S tem je omogočeno postopno ohlajanje pred izstopom iz objekta," pravijo na MOL.

"Ne morejo skrbeti zase"

Druga mati, ki je že imela prvošolca na plavalnem tečaju v Tivoliju, pa pravi, da ni težava v mrzli vodi, ampak v tem, da morajo otroci sami poskrbeti zase. "Prvošolci si še ne morejo sami posušiti las, zato grejo s 30 stopinj Celzija na minus in potem zbolijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.