Slovenija
43 ogledov

Po podganah še nad pasje iztrebke

Podgane Suzana Kos
Predlog. V Piranu bi uvedli takso za lastnike psov. Kazni za nepobiranje iztrebkov ne zaležejo.

Piran. “Ker so nas krajani opozorili, da je ščurkov in podgan več kot običajno, smo občino in Okolje Piran pozvali, naj ukrepata. Če so kadavri podgan stranski produkt preganjanja ščurkov, tudi prav,” pravi Sašo Saksida, predsednik Krajevne skupnosti Piran.

Taksa za pobiralca kakcev

“Zdaj čakamo na odziv na naš poziv občini, naj vsi, ki pridejo v Piran s psi oziroma živijo z njimi v mestu, plačajo posebno takso. Iz zbranega denarja bomo tako lahko plačali človeka, ki bo pobiral iztrebke hišnih ljubljenčkov, za katerimi njihovi lastniki žal ne počistijo,” dodaja Saksida.

Nekatere so namreč zmotile mrtve podgane po ulicah, kadavre pa so opazili tudi v morju. “Navzočnost teh živali načeloma ni tako očitna; verjetno gre za posledico zaplinjanja kanalizacije, ki so jo dvakrat ponovili zaradi zatiranja ščurkov,” ocenjuje meščan.

“Dimljenje oziroma plin, ki se uporablja za zatiranje ščurkov, lahko zaduši tudi podgane ali miši. Za odstranjevanje mrtvih živali je odgovorna veterinarska postaja v Kopru, ki ima zato zaposlenega higienika,” so nam sporočili z Okolja Piran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.