Slovenija
23 ogledov

Po pomoč pridejo tudi zaposleni

Po ocenah Božidarja Pogačarja stanje še ni tako kritično kot v prvih letih po pr Žurnal24 main
Socialna pomoč. Med prejemniki vse več upokojencev. Več drog, alkoholizma in težav v duševnem zdravju.

"Lani je bilo izdanih 225 novih odločb o denarni socialni pomoči, skupno jih je bilo izplačanih kar 7.165. Decembra smo na območju Upravne enote Jesenice, torej občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica, našteli 251 brezposelnih več kot v istem obdobju leta 2009," razlaga direktor jeseniškega centra za socialno delo Božidar Pogačar.

Stanje je najslabše na Jesenicah, kjer je bilo decembra brezposelnih 949 ljudi (145 več kot decembra leto prej), kar je nad gorenjskim povprečjem. Za socialno pomoč zaprosi vse več upokojencev, ki imajo manj kot 500 evrov pokojnine: "Dokler sta dva z nizko pokojnino, še nekako shajata, ko pa ostanejo sami, nimajo niti za položnice. Po pomoč prihajajo tudi ljudje, ki imajo zaposlitev, a so njihovi dohodki premajhni za preživetje."

"Poslabšanje socialnega stanja za seboj potegne še druge posledice, od povečane uporabe drog, alkoholizma do težav v duševnem zdravju, saj revščina najbolj prizadene najbolj ranljive skupine," dodaja Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.