Slovenija
63 ogledov

Po porodniški odpoved

S. R. se s porodniškega ne bo vrnila v pisarne SAP (fotografija je simbolična). Žurnal24 main
SAP. Po vrnitvi s porodniškega so zaposleni ponudili delo v Romuniji.

Multinacionalka. Po desetih letih dela v slovenski podružnici nemškega podjetja SAP bo zaposlena S. R. (polno ime hranimo v uredništvu) ostala brez službe. “Takoj po preteku porodniškega dopusta so me s pisnim dokumentom želeli napotiti na podobno delovno mesto v Romunijo, vendar tega kot mama z dojenčkom nisem sprejela,” je povedala.

Diskriminacija
S. R., ki je bila zaposlena kot svetovalka, opravljala pa je delo projektne vodje, odpoved vidi kot veliko diskriminacijo na podlagi spola.

SAP. O še eni nepričakovani odpovedi na SAP smo pisali septembra. Poslovni sekretarki so očitali številne kršitve, tudi neprimerno vedenje do strank, in ji hkrati ponujali novo službo v drugem podjetju.

Na podobno delovno mesto so namreč zaposlili novega sodelavca, zatrjuje S. R., čeprav naj bi bila njena odpoved ekonomske narave.

Padec obsega poslovanja
Za pojasnila smo se obrnili na vodstvo SAP v Sloveniji. “Zaradi spremenjenih razmer na trgu in padca obsega poslovanja je regijsko vodstvo že lani sprejelo načrt reorganizacije, ki je žal zajemal tudi zmanjševanje števila zaposlenih na segmentu svetovanja na lokalni ravni,” pojasnjuje Tadeja Pačnik Sajovic iz SAP. Pri prekinitvi delovnega razmerja je šlo za ekonomski ukrep, ker zanjo dela v podjetju po reorganizaciji ni bilo in ga ni.

Potrdila je tudi, da so ji ponudili drugo delovno mesto v globalnem okolju, kar je stalna praksa v mednarodnih korporacijah. “Do poteka odpovednega roka bo S. R. še vedno v delovnem razmerju z našo družbo,” je povedala Pačnik Sajovičeva in dodala, da na segment, ki ga je pokrivala, niso zaposlili novih sodelavcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.