Slovenija
28 ogledov

Po pravico na sodišče?

Drago Bahun, nekdanji prvi nadzornik Pošte Slovenija (desno) meni, da je bil izr Žurnal24 main
Nekdanji nadzorniki Pošte Slovenija se zaradi preiskave gospodarskega ministrstva obračajo na sodišče, pravi novi prvi nadzornik.

"Po mojih informacijah so za sodno varstvo zaprosili bivši predstavniki nadzornega sveta Pošte. Gre za prekrškovne postopke, ki so jih sprožili na gospodarskem ministrstvu," nam je povedal prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj. Postopke je ministrstvo sprožilo zaradi domnevno previsoko izračunane plače generalnega direktorja Pošte Aleša Hauca.

Ta tudi po včerajšnji seji nadzornega sveta ostaja na svojem položaju. Kot je včeraj pojasnil Grošelj, točke ni bilo na dnevnem redu, saj bi glede na poslovnik in pravna določila v Haučevi pogodbi takšno točko dnevnega reda morali napovedati vnaprej. Grošelj pa ni želel komentirati informacij o tem, da naj bi bil danes deležen različnih pritiskov s strani Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, poroča STA.

Bahun: Izračun plače "legitimen in legalen"
Včerajšnje seje se je na lastno željo udeležil tudi nekdanji predsednik nadzornega sveta Drago Bahun. "Poudaril je, da po njegovem prepričanju nadzorni svet v prejšnjem sklicu ni bil zaveden pri določanju in oblikovanju plače, kar smo lahko samo sprejeli. Pojasnil je, da je nadzorni svet deloval v skladu s svojimi pooblastili in da je bil izračun plače glede na določila zakona, ki so po njegovi oceni precej nejasna, legitimen in legalen. Pri tem se je skliceval na pravna mnenja, ki jih je takratni nadzorni svet tudi naročil," je pojasnil Grošelj. Bahun po seji namreč ni dajal izjav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.