Slovenija
13054 ogledov

Po praznikih dražji bencin

Dizelsko gorivo OMV Saša Despot
Objavljamo predvidevanja oz. napovedi za nove cene bencina in dizla, ki bodo v veljavo stopile v sredo, 12. aprila.

Pri spletnem časopisu Moje finance so pripravili novo analizo in napoved novih cen bencina in goriva. Zaradi velikonočnega ponedeljka bo tokrat dnevno regulacijsko obdobje 15-dnevno in ne 14-dnevno, zaključi pa se v torek, 11. aprila, ob 23.59. Po polnoči bodo v veljavo stopijo nove cene. Kakšne bodo, so skušali ugotoviti kolegi z omenjenega spletnega portala, kjer pišejo, da na cene goriv vpliva tudi razmerje med ameriškim dolarjem, in evrov.

Cene krepko nižje kot pod Janševo zamrznitvijo

Kaj bo s ceno bencina? Pri spletnem portalu Moje finance ob zvišanju cen goriv ne pričakujejo, da bi vlada trošarine zvišala, pa tudi ne znižala. Ob nespremenjenih trošarinah pričakujejo, da bo cena bencina zrasla na 1,41 evra, kar pomeni tri cente več kot zdaj, še vedno pa bo cena veliko nižja kot pred letom dni, ko je Janševa vlada od sredine marca pa do konca aprila zamrznila cene bencina na 1,503 evra.

Za cene dizla pri portalu Moje finance predvidevajo rahlo pocenitev in sicer za en cent. Kot navajajo, so pri tem upoštevali pocenitve na mediteranskih trgih in tudi gibanje evra. Liter dizla bi tako po novem stal 1,44 evra, oziroma en cent manj. Izračun je bil narejen ob predpostavki, da država ne poseže v trošarine. To pomeni tudi 10 centov manj kot pred letom dni, ko je Janševa vlada za mesec in pol fiksirala cene goriv.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 22
  • darefoks 20:31 08.april 2023.

    perje je pokvarjeno do amena

  • Mitjaaaaa 13:31 08.april 2023.

    Pod Janševo vlado je bila cena 1€/liter leta, pod to vlado se to ni in se tudi ne bo zgodilo dragi moji Žurnalovci!

  • romy 12:51 08.april 2023.

    Nesposobna vlada. Odstopite!