Slovenija
26 ogledov

Po ptujski kmalu brez zapor

Danes opoldne bo Ptujsko cesto pregledala komisija, nato pa bo Cestno podjetje M Žurnal24 main
Ptujska cesta. Danes bo odprta. Delne zapore še naslednji teden zaradi urejanja otoka.

“Zaradi deževnega vremena nam ta teden še ni uspelo narisati talnih oznak, tako da bo promet brez zapor po Ptujski cesti stekel danes,” pravi Albin Vajngerl iz Cestnega podjetja Maribor (CPM).

Tako se bo vendarle končala dolgotrajna obnova Ptujske ceste, ki vse od leta 2008 načenja živce voznikom – po njihovem mnenju predvsem zato, ker na cestišču velikokrat ni delal nihče.

Ovire še en teden
A že v soboto bodo na cesti znova delne zapore; te bodo postavili za en teden. “Urediti moramo še vmesni otok, kjer je bil zdaj speljan promet, ampak to bo manjša ovira; delno bo zaprt le en vozni pas,” razloži Vajngerl.

Penalov ne bo
Pogodbeni rok za dokončanje obnovitvenih del je bil 30. oktober, a se je odprtje ceste zamaknilo za več kot 11 dni. Neuradno smo izvedeli, da naj Direkcija Republike Slovenije za ceste od družbe CPM, ki je bila izvajalec del skupaj s partnerjem Alpine Bau, kljub temu ne bi zahtevala plačila penalov za zamudo. “Kdor pozna zadevo, ve, da je zamuda upravičena zaradi obilnega deževja in razmočenega ustroja vozišča,” pove Vajngerl, ki pa o penalih ne želi govoriti.

Regresa še ni
Skoraj tisoč zaposlenih v CPM sicer še ni prejelo letošnjega regresa za letni dopust. “Inšpekcijo sem obvestila, da niso izplačali regresa in da vodstvo podjetja zaposlenih tudi ni obvestilo, kdaj naj bi ga prejeli,” komentira Breda Črnčec z Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.