Slovenija
30 ogledov

Po skoraj 40 letih le obnova

ZD Kranj Iztok Golob
Šolski dispanzer. Med obnovo bo deloval v prostorih nekdanje ambulante.

Šolski dispanzer v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj naj bi to poletje dočakal temeljito obnovo. "Ta del objekta, čeprav mlajši, je med najslabšimi v ZD Kranj," je prepričana direktorica Lili Gantar Žura, "saj je neizoliran, napeljave so slabe, od leta 1973 se ga ni nihče dotikal".

Končali naj bi že jeseni

Gre za drugo fazo projekta obnove celotnega prizidka. Lani so se lotili drugega nadstropja, predvidoma prihodnje leto pa naj bi uredili še pritličje, kjer je pediatrija.

"Izvajalec del naj bi bil znan v dveh tednih, če ne bo zapletov, pa bo obnova končana že jeseni," pravi Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG), ki skupaj z občino financira to, blizu pol milijona evrov vredno investicijo.

Obratoval bo normalno

Šolski dispanzer se bo začasno preselil v prostore nekdanje ambulante. Kot pravi Gantar Žurova, zapletov med obnovo ne pričakuje, saj bo v nadomestnih prostorih obratoval tako kot vedno med počitnicami.

Za bazen ni interesa

Medtem je v teku tudi javni razpis za najem že nekaj časa zaprtega bazena v kleti ZD, ki se zaključi konec meseca, prispela pa ni še nobena ponudba. Če interesa ne bo, bodo v prostoru verjetno širili dejavnost fizioterapije, predvideva Veternik. Sicer pa OZG končuje tudi gradnjo 30 parkirnih prostorov pred ZD Škofja Loka. Namenjeni bodo predvsem zaposlenim in koncesionarjem, 
vrednost investicije pa je 150 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.