Slovenija
27 ogledov

Po skupščini Črnigoj stavbo zapustil pri stranskih vratih

Dušan Črnigoj, DZ, zaslišanje Žurnal24 main
Na današnji skupščini Primorja Holding so delničarji sprejeli predlog za odprto dokapitalizacijo v višini 30 milijonov evrov. Kdo bi utegnil biti strateški partner, ki bi prispeval sveži kapital, za zdaj ni znano. Črnigoj stavbo zapustil pri stranskih vratih.

Eden od lastnikov Primorja Holding Alojz Bolčina danes ni želel povedati, kdo je morebitni strateški partner, ki naj bi v družbo lastnico še edinega preostalega velikega slovenskega gradbenega podjetja vložil omenjene milijone. Dejal je le, da danes izglasovani predlog pomeni možnost za nadaljevanje pogovorov s potencialnim partnerjem, predlog pa je na skupščini dobil 78-odstotno podporo kapitala. Novega partnerja naj bi javnosti predstavili v roku 30 dni.

Delničarji tako niso podprli predloga uprave Primorja Holding za zaprto dokapitalizacijo družbe. Upravo Primorja Holding vodi Jože Brecelj, sicer tudi član uprave Primorja. "Skupina delničarjev, ki ima v lasti več kot polovico delnic Primorja Holding, je že marca predstavila, da tega zneska za dokapitalizacijo nima. Zato so na skupščini vložili nasprotni predlog za odprto dokapitalizacijo, ki pomeni dotok svežega kapitala," je Bolčina povedal po zaključku skupščine.

Na skupščini so delničarji zavrnili tudi predlog uprave, da bi se seznanili s poročilom o ukrepih finančnega prestrukturiranja. Prav tako se delničarji niso strinjali s predlaganimi novimi člani nadzornega sveta. Po odstopu Marjana Mučiča, Bojana Žvanuta in Jožeta Vrabca so morali izvoliti tri izmed petih članov nadzornega sveta. Uprava je na izpraznjena mesta predlagala Bojana Bajca, Branka Bakaršiča in Aleša Bratina. Vendar so bili na skupščini izvoljeni Miran Lavrenčič, Jurij Lozar in Jožef Vrabec, svoje delo pa bosta nadaljevala Andrej Bandelj in Gorazd Humar.

Črnigoj skozi stranska vrata

Skupščine se je udeležil tudi nekdanji predsednik uprave Primorja in največji lastnik Primorja Holding Dušan Črnigoj, ki se zadnje mesece skrival pred javnostjo in je tudi danes stavbo zapustil pri stranskih vratih v spremstvu varnostnikov.

Predsednik sindikata KS90 v Primorju Ilija Vukoje je ob tem pripomnil, da je to najbrž storil zaradi slabe vesti. "Najbrž mu je nerodno, da bi prišel pred novinarje in javno povedal, kaj mislijo lastniki narediti s podjetjem in kaj z zaposlenimi," je dejal Vukoje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.