Slovenija
160 ogledov

Po Sloveniji se že pojavlja toča

strela, nevihta Shutterstock
Neurja so končala vročinski val. Arso je že pred današnjo spremembo vremena izdal opozorilo. Nevihte se nam obetajo tudi prihodnji teden.

Na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju je neurje odkrivalo strehe, poročali so tudi o izpadih elektrike. V Črenševcih, Beltincih in Lendavi so se nagnili drogovi za električno napeljavo, v Svetem Juriju ob Ščavnici pa se je na transformatorsko postajo podrla smreka.

V Veliki Polani pa je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velika Polana, Mala Polana in Brezovica so požar pogasili in streho prekrili s folijo. O udaru strele poročajo tudi iz Slovenj Gradca.

Radar | Avtor: Arso Arso

Okoli poldneva je toča klestila tudi blejskem, bovškem in tolminskem območju. Ob 12.45 je bralec Valerij Zupan za naš portal povedal, da je šla toča pri Bledu že mimo. "Avto sem za vsak primer parkiral pod nadstrešek, vendar niti ni bilo potrebe. Toča je bila k sreči drobna. Trajalo je le nekaj minut, nato pa je šlo mimo, rekel bi, da proti Kranju," je komentiral.

Toča, neurja, nalivi

"Čez dan bo, kot kaže v tem trenutku, toča verjetnejša v severnem delu države, proti večeru pa povsod," je za Žurnal24 povedal dežurni prognostik na Arsu. Dodal je, da zvečer sledijo močni nalivi, veter in lokalno tudi toča.

Popoldne in zvečer lahko ob močnejših nalivih v večih delih države tudi hitro narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki. "Ob tem so možna razlivanja ob strugah," opozarja Arso.

Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, v jugovzhodni Sloveniji še okoli 35 stopinj. Noč bo sprva oblačna in deževna, ob morju bo še grmelo, do jutra pa bodo padavine ponehale.

Nevihte tudi prihodnji teden

Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Petek bo že večinoma sončen, tudi v soboto bo poletno in spet bolj vroče vreme.

V nedeljo bo sprva še sončno in vroče, popoldne in zvečer pa se bodo od severa začele pojavljati nevihte, ki bodo v noči na ponedeljek zajele večji del Slovenije. "V prihodnjem tednu kaže na dokaj sončno poletno vreme, a povsem brez vročinskih neviht kot kaže ne bo šlo," napovedujejo na Arsu..

Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povečini ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Od torka naprej bo predvidoma povečini sončno in postopno bo spet bolj vroče.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 4
  • blueone 18:20 08.julij 2015.

    Za peromornar:1.) če je Mercator hiša že skoraj polna, veš koliko kupcev lahko tudi obrne, ker ne dobi parkirnega prostora, tako, da je v tem primeru lahko to tudi dvorezen meč2.) meni osebno bi veliko pomenilo, da lahko ...prikaži večko zaščitim avto (premoženje) pred vremenskimi nevšečnostmi, ki so napovedane še posebno če je možno v nočnem času3.) Mercatorju lahko rečem v tem primeru samo kapo dolŽelim lep dan še naprej s čim manj vremenskimi nevšečnostmi in upam, da ne bo toče!

  • peromornar 14:41 08.julij 2015.

    Ma, saj je v redu da opozarjajo, malce je čudno da je toliko govora o famozni toči danes popoldan, da je že sedaj Merkator Šiška park-hiša skoraj polna. Prvič sledim taki "altruizem" od trgovskih centrov, a ni to mogoče ono ...prikaži več "pridi, pridi" pa tudi če je zaradi toče. Bolano, iskoriščajo še tisto skrajnje, da privabijo potrošnike, saj veš-ko si že pripeljal "kočijo", boš pa še "skočil" v trgcenter in pokuril kaj dinarčkov. He, he!

  • zdrej 12:25 08.julij 2015.

    Sicer so to lokalne zadeve, ki jih je zgleda razmeroma težko napovedat. A so se v malo večjem obsegu gledano, zmotili, da bodo danes? Taka napoved, ki recimo še ni dodelana, je napoved snega. Tega pa zgrešijo dostikrat po celi ...prikaži več črti pri nas in v tujini. Pa naj jim bo. Se še bodo razvijali. Proti 30 let nazaj, če so uspeli trofiti vsak tretji dan, je že bilo vredu.