Slovenija
26 ogledov

Po snegu bo posijalo sonce

panorama: Stožice, Črnuče, Alpe Anže Petkovšek
Smučišča. Žičničarji upajo, da bodo Slovenci med počitnicami smučali doma.

Začetek počitnic bodo zaznamovale padavine, ki pa ne bodo dolgotrajne. V nadaljevanju se obeta sončno in suho vreme.

Gneče ne pričakujejo

“Z nedelje na ponedeljek se obeta poslabšanje s padavinami. Najprej bo dež, ponoči in proti jutru pa bi lahko padlo do deset centimetrov snega, vendar bodo padavine že dopoldne ponehale. Sledilo bo lepo, sončno in suho vreme, v drugem delu tedna tudi jugozahodnik,” je napovedal dežurni meteorolog Uroš Strajnar, a opozoril, da so napovedi še nezanesljive.

“Obetamo si razmeroma dober obisk, zmogljivosti pa še niso polno zasedene,” je povedala Mirjam Žerjav, direktorica LTO Kranjska Gora. Sodeč po besedah Klavdije Gomboc, vodje trženja v RTC Kranjska Gora, je bojazen pred gnečo zaradi enotnih počitnic odveč. “Na podlagi lanskih izkušenj ne pričakujemo gneče. Kranjska Gora z lahkoto sprejme štiri tisoč smučarjev. Upamo, da se bodo Slovenci odločali za smučanje doma, ne v tujini,” je dejala.

Dober obisk si obetajo na Rogli. “Imamo super snežne razmere. Zmogljivosti na Rogli so zasedene, v Termah Zreče pa se še najde kakšna soba,” je povedala Tina Tinta Kovačič iz podjetja Unitur.

Komentarjev 1
  • dusan72 01:42 17.februar 2012.

    Žičničarji lahko pričakujejo tudi mati Terezo ali kogarkoli hočejo. Če ne mislijo spustiti cen bo vsak, ki ima namen smučati več kot pol dneva raje skočil čez mejo in za manj denarja (z gorivom vred) dobil vsaj 1X več ...prikaži več kot doma. Na žalost.