Slovenija
66 ogledov

Po snegu prihaja dež, z njim pa brozga na cestah

sneg Anže Petkovšek
Potem ko je sneg pobelil večino države, nas sedaj zaradi višjih temperatur čaka brozga na cestah, zaradi obilnega deževja bo sneg skopnel.

"O koncu zime bi težko govorili, vseeno je to januar, najhladnješi mesec v letu. Trenutno je stanje pač takšno, da se zračne mase pomikajo in z južnim vetrom na naše kraje prihajata precej topel in vlažen zraka, ta pa v naše kraje običajno prinese padavine,"  nič kaj zimsko vremensko dogajanje, ki je pred nami opiše dežurni meterolog na agenciji za okolje Luka Ravnik: "Sneg bo posledično pozneje, če se bo kaj ohladilo, vendar zaenkrat ne kaže, da ga bo kaj," še doda. 

Čakata nas dve pošiljki dežja

Jutri bo sprva oblačno, prve padavine pa se bodo pojavile na zahodu: "Padavinski obdobji bosta dve, to prvo, ki je na vidiku, se bo začelo v noči na nedeljo, takrat se bodo padavine okrepile po vseh državi. Največ dežja bo zapadlo v zahodni polovici države, sploh na jugozahodnem delu," je za Žurnal24 pojasnil Ravnik, ki za ponedeljek napoveduje še več dežja.

sneg | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Sneg bo skopnel, čez vikend nas čaka nič kaj prijetno vreme, še bolj bruno dogajanje pa bi lahko bilo v ponedeljek, ko lahko tudi zagrmi."

Padavine lahko pričakujemo tudi v torek. V sredo bo predvidoma deloma jasno in suho. Hladneje bo. Od četrtka do sobote bo spet več možnosti za dež, so sporočili na Arsu, kjer zaradi predhodno dokaj sušnega vremena, ne napovedujejo poplav. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.