Slovenija
21 ogledov

Po sneženju ceste zavzeli plugi

Fotografija z dolenjske avtoceste, posneta ob 15.50. (Foto: Barbara Perko)
1/2
Žurnal24 main
Sneženje na nekaterih odsekih slovenskih cest povzroča manjše težave. Na Dolenjskem so plužne in posipne skupine, zato previdnost ne bo odveč. Do večera naj bi padavine ponehale.

Po podatkih prometno-informacijskega centra (PIC) je sneženje okoli pol četrte ure popoldne dodobra pobelilo dolenjsko avtocesto. Kot lahko vidite prek spodnje kamere, je sneženje ponehalo.

Promet ovirajo tudi poplave
Zaradi poplav in zemeljskih plazov so zaprte tudi nekatere ceste. Celoten pregled si oglejte v povezavi. Fotografije poplavljenega Ljubljanskega barja pa v tej GALERIJI.

AC Ljubljana–Obrežje, Višnja Gora, pogled proti NM -> Kamera v živo (vir: PIC)

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?
Kot je dopoldne za zurnal24.si dejal Andrej Pečenko iz Agencije RS za okolje, se bo meja sneženja danes popoldne spustila v notranjosti do nižin.

Sneženje na dolenjski avtocesti si oglejte v zavihku VIDEO. (vir: Barbara Perko)

"Zapihal bo tudi severni veter, ki bo najmočnejši pod Karavankami in v Posočju, s sunki do 80 kilometrov na uro. Na Vipavskem bo pihala burja, tam so možni sunki do 100 kilometrov na uro," je še povedal Pečenko.

Do večera naj bi padavine povsod ponehale, ponoči bo že precej jasno, v naslednjih dneh pa se nam obeta več sonca. Več o vremenu na našem vremenskem portalu vreme.net in članku Snežilo bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.