Slovenija
17 ogledov

Po solato k vrtičkarjem

Vodja projekta Helena Regina je povedala, da so v območje za postavitev vrtičkov
1/2
Žurnal24 main
Naša prestolnica je bogatejša za 14 vzorčnih vrtičkov, ki jih je danes odprl župan Zoran Janković.

Vzorčni vrtički se bohotijo na zeleni površini ob Gruberjevem prekopu v Štepanji vasi. Posest parcele z leseno barako meri od 80 do 150 kvadratov, najemna cena ograjenega vrtička, ki jo bodo začeli zaračunavati marca, pa znaša en evro na kvadratni meter.

 

Na svojem novem vrtičku bodo lastniki, ki jih bo komisija izbrala po določenem pravilniku, preživljali svoj prosti čas in pridelovali sadje in zelenjavo. Ob tem se podpredsednici Društva vrtičkarjev Ljubljana Marini Dolinar porajajo dvomi. Meni namreč, da zemlja ni dovolj rodovitna, predvsem zato, ker območje ni bilo nikoli obdelano.

 

Razpis za najem vrtičkov bo objavljen konec decembra, po besedah župana naj bi se zanje zanimalo 68 ljudi. Obenem je pozval četrtno skupnost, naj po tem vzorcu uredi tudi vrtičke na Regentovi ulici v Dravljah in nekdanjem vojaškem odpadu na Slovenčevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.