Slovenija
95 ogledov

Po štirih letih končala na dražbi

Celjska tržnica Gregor Katič
Občina zanjo plačala skoraj štiri milijone evrov, zdaj jo stečajna upraviteljica prodaja.

"Spomnim se odprtja tržnice, kot bi bilo včeraj. Župan Bojan Šrot in takrat še direktor družbe Ceste mostovi (CM) Celje sta si segla v roke, zadovoljna, da sta sklenila dober posel, Celjani in številni drugi pa smo bili veseli, da smo dobili sodobno tržnico. Kmalu se je sicer izkazalo, da ima številne pomanjkljivosti, saj je branjevke zeblo, ampak človek se počasi vsega navadi," pravi Ante Novak, redni obiskovalec tržnice. Skrbi ga, kakšna bo njena usoda, zaskrbljene pa so tudi nekatere branjevke, ki se bojijo, da bi jim novi lastnik navil najemnine.

V proračunu ni denarja

Celjska tržnica bo namreč zaradi stečaja družbe CM Celje, ki je tržnico z Mestno občino Celje (MOC) zgradila v javno-zasebnem partnerstvu, že aprila pristala na dražbi. Številni so prepričani, da bo tržnico kupila kar MOC, a na oddelku za okolje in prostor ter komunalo pravijo, da v letošnjem proračunu za nakup tržnice – bodisi preostanka stavbne pravice bodisi upravljalskih pravic iz koncesijske pogodbe – ni denarja. "Vsekakor pa nam je v interesu, da tržnica s funkcionalnimi objekti neprenehoma in v polni meri deluje ter dobi zanesljivega partnerja, ki jo bo upravljal," poudarjajo na MOC.

"Tržnica je srce mesta"

Stečajna upraviteljica družbe CM v stečaju Milena Sisinger je že določila izklicno ceno za tržnico. Ta bo 1,2 milijona evrov. "Če občina zanjo nima denarja, jo bo verjetno kupila katera od njenih gospodarskih družb. Na občini se vsekakor trudijo, da jo obdržijo pod svojim okriljem, kar je tudi smiselno," pravi. "Mesta brez tržnice ni in tega se zaveda tudi župan, ki je pri pogovorih zelo kooperativen," dodaja Sisingerjeva, ki je prepričana, da bo tržnica dobila primernega 
lastnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.