Slovenija
14 ogledov

Po Stožicah še Ilirija?

Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da bodo gradbeno dovoljenje za Il Žurnal24 main
Nov razpis. Razdelili bodo 6,5 milijona evrov. MOL se bo, kot kaže, prijavila s plavalnim centrom.

Ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) bo nov razpis za sofinanciranje športne infrastrukture objavilo marca oziroma takrat, ko bo dobilo zeleno luč službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko, ki je organ upravljanja evropskih sredstev. Na voljo bo predvidoma 6,5 milijona evrov, od tega 5,5 milijona evropskih sredstev. Na zadnjem takem razpisu je vse – 9,4 milijona evrov – dobila Mestna občina Ljubljana (MOL) za nogometni stadion v Stožicah. Po odgovorih MOL je mogoče sklepati, da se bodo tokrat prijavili z Ilirijo.

Ljubljana je kot Tirana
Marko Kolenc
, načelnik občinskega oddelka za šport, je sicer napovedal, da se bodo o tem odločili, ko bodo seznanjeni s pogoji razpisa, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Vendar je dodal, "da je zdaj za športno infrastrukturo v MOL in Sloveniji najpomembnejši projekt izgradnje nacionalnega plavalnega centra Ilirija".

           9,4
milijona je na zadnjem takem razpisu MŠŠ dobil nogometni stadion v Stožicah.

Pravi, da je Ljubljana poleg Tirane edino evropsko glavno mesto brez pokritega olimpijskega bazena. "Slovenija nasploh nima bazena, v katerem bi lahko organizirali izvedbo velikega, na primer evropskega prvenstva v plavanju. Pričakujemo, da bomo za projekt Ilirija pridobili evropska sredstva in da bo projekt končan do leta 2013," je še povedal Kolenc, po čemer je mogoče sklepati, da se bodo prijavili s tem projektom.

Po naših neuradnih informacijah so prav bazeni tisti, ki naj bi imeli prednost pri sofinanciranju, saj so v Sloveniji v tako slabem stanju. Na MŠŠ še pravijo, da je od datuma objave razpisa odvisno, kdaj bodo znani rezultati, dodali pa so: "Upamo, da še v prvi polovici leta."

Le z javnim denarjem
Ilirija bo sicer v celoti financirana z javnimi sredstvi, ker so ukinili komercialni del s trgovinami, projekt pa zdaj sestavljata samo športni del in parkirna garažna hiša. Koliko bo stal, bo znano v sklepni fazi javno-zasebnega partnerstva, je sklenil Kolenc. Projekt je Janez Sodržnik, ki je sodeloval pri njegovem nastajanju, sicer ocenil na 50 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.