Slovenija
59 ogledov

Po tragediji Andreja Beuca: Najtežji je prvi skok

skoki z mosta Saša Despot
Natanko teden dni po tragediji v kateri je umrl 34-Andrej Beuc iz Krškega, ki je skočil z 20 metrskega mostu na Drini v Zvorniku, so danes potekali skoki s 17-metrskega mostu v Kanalu ob Soči. Prireditev so posvetili spominu na Beuca, ki ga bodo pokopali jutri.

"Pri nas smo vedno poskrbeli za varnost," pravi predsednica Turističnega društva Kanal ob Soči Vanja Cotič. V vodi je en reševalec iz vode in en potapljač, prav tako sta reševalec iz vode in potapljač na čolnu v vodi. Ob strugi reke Soče pa je reševalno vozilo z zdravniško ekipo, ki jo sestavljata zdravnik in medicinski tehnik, je pojasnila Cotičeva in dodala, da so reševalci prisotni tik ob doskoku tekmovalca v vodo.

"Že pred samim začetkom tekmovanja sta dva potapljača pregledala rečno dno in samo gladino vode, da ne bi bili kje kakšni ostanki naplavin," je za TV Slovenija dejal predstavnik Gasilske zveze Nova Gorica.

Pomembno je tudi, da tekmovalec dobro oceni svoje zmožnosti. "Če ugotovimo, da skakalec ni dovolj dobro pripravljen, da je mogoče v kakšnem posebnem stanju, potem se je že zgodilo, da mu nismo dovolili nastopiti, čeprav se je izredno razburjal, ampak mi si tega ne moremo privoščiti," je za TV Slovenija poudarila Cotičeva

"Najtežji je prvi skok"

Marsikateri udeleženec iz Slovenije, ki je Beuca tudi osebno poznal, pa je kljub temu danes skočil s cmokom v grlu. Nekaj skakalcev naj bi po tragediji razmišljalo, da bodo s skoki iz mostu prenehali.

"Skakali smo že včeraj, saj smo imeli na Mostu na Soči tekmovanje. Prvi skok je bil zagotovo najtežji, težko pa je bilo tudi danes, saj smo bili vsi njegovi prijatelji. Skakali smo zanj, v zraku pa je bilo tudi več adrenalina kot ponavadi," je dejal eden izmed udeležencev, Jernej Klinar, ki v vodo skače že 13 let.

Od Andreja Beuca se bodo poslovili jutri ob 16. uri na pokopališču na Zdolah. Rezultati obdukcije, ki naj bi pokazali, kaj je bil razlog smrti, niso znani.

Preberite še: Arsenić: Andrej Beuc je naredil veliko napako

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.