Slovenija
4 ogledov

Po treh ropih zaprtje pošte v Semedeli?

Rop pošte v Semedeli Barbara Milavec
Pošta Slovenije za poslovalnico v Semedeli, ki je bila prejšnji teden že tretjič v tem letu oropana, predvideva nove varnostne ukrepe. Če ti ne bodo pomagali, bodo razmislili o zaprtju poslovalnice.

V najkrajšem možnem času bodo na Pošti Slovenije zagotovili dodatne varnostne ukrepe za poslovalnico v Semedeli. Pravijo, da so po drugem ropu namestili videonadzor; zdaj imajo v načrtu še dodatne ukrepe, vendar zaradi varovanja zaposlenih in z namenom zmanjšanja možnosti za izvrševanje potencialnih kriminalnih dejanj na poštah javno ne morejo posredovati podrobnejših informacij.

"Zagotavljamo pa, da v tem času intenzivno izvajamo napovedane aktivnosti za čim večje zavarovanje zaposlenih Pošte Slovenije," so dejali – nam so recimo pred dnevi povedali tudi, da so letos "že uvedli nekatere dodatne ukrepe za zagotavljanje varnosti, nekatere pa še bomo. V tem trenutku nas bolj kot finančna sredstva pri uvajanju dodatnih ukrepov omejujejo dolgotrajni in zapleteni postopki javnega naročanja."

Odnesla osem tisoč evrov

Da bi se odločili za stalno fizično varovanje z varnostnikom, po njihovem mnenju ni rešitev; če ti ukrepi ne bodo pomagali, bodo po poročanju STA razmislili o zaprtju poslovalnice. Neuradno naj bi v petkovem ropu neznanca odnesla skoraj 8.000 evrov, pišejo Primorske novice. Junija sta neznanca odnesla 12, julija pa 10 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.