Slovenija
4 ogledov

Po tridesetih letih zaprt

Kar je bilo mogoče opraviti v potniškem centru na Celovški cesti, bo zdaj mogoče Žurnal24 main
LPP. Zaposlene iz potniškega centra na Celovški cesti bodo prerazporedili.
Potniški center na Slovenski cesti je posodobljen, bomo pa okrepili ekipo in po potrebi podaljševali delovne čase.
Tamara Deu, LPP

Ljubljana. Včeraj je bil potniški center Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na Celovški cesti zadnjič odprt. “V primerjavi z lani je imel zaradi uvedbe urbanomatov za 44 odstotkov manj prometa,” je razlog za zaprtje navedla Tamara Deu iz LPP in dodala, da je poleg tega več potnikov obiskalo potniški center na Bavarskem dvoru. Ta bo zdaj edini v Ljubljani, če bo treba, pravi, pa bodo tam ekipo okrepili in podaljšali delovni čas.

Poleg omenjenih razlogov na LPP proučujejo možnosti izdelave aplikacije na urbanomatih, s katero bi lahko šolarji podaljševali šolske mesečne vozovnice.

En center bo dovolj
Storitve.
Vse storitve iz potniškega centra LPP na Celovški cesti bodo prenesli na center na Bavarskem dvoru. Več uporabnikov lahko predvidijo, pravijo na LPP, če pa bosta obstoječi center in blagajna v Kresiji premalo, pa bodo občasno postavili dodaten kiosk.

Prerazporejeni delavci
Zaposlene iz centra na Celovški cesti bodo, kot pravijo na LPP, prerazporedili na različne oddelke LPP in Javnega holdinga Ljubljana (JHL). V potniški center na Slovenski cesti sta prerazporejena dva delavca, po ena delavka gre v števnico in na JHL, eden od zaposlenih se bo upokojil, dva pa ostajata na Celovški cesti. Tam bodo lahko uporabniki še vedno dobili najdene predmete.

S prostorom na Celovški cesti bomo poiskali dodaten vir prihodka za LPP,” je o načrtih za zaprti center povedala Deuova. Novembra bi sicer minilo 30 let od začetka njegovega obratovanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.