Slovenija
36 ogledov

Po Türku bo moral rušiti še Časar

robert časar Boštjan Tacol
Ker je ministrstvo zavrnilo pritožbo Roberta Časarja, nekdanjega predsednika uprave Luke Koper, bo ta moral porušiti prizidek hiše v središču Portoroža.

Po Vitoslavu Türku bo moral še en član SDS porušiti svojo črno gradnjo na Obali, so poročali mediji. Časar, ki mu je drugostopenjski organ zavrnil zadnjo pritožbo, mora to storiti do konca avgusta. Gre za prizidek k hiši na Strmi poti v središču Portoroža, ki ga je zgradil leta 2009, ko je še vodil Luko Koper. Da objekt nima vseh ustreznih dokumentov, so leta 2011 inšpektorje opozorili koprski kriminalisti, ko so opravili hišne preiskave zaradi suma, da je denar iz Luke odtekal v zasebne hiše.

Prvič uspešen, drugič ne

Časar bo po odločitvi inšpekcije moral porušiti prizidek s teraso na strehi, mansardo in nadstrešek. Spomnimo, da so inšpektorji postopek uvedli na začetku lanskega leta, nato pa konec leta odločili, da je treba črno gradnjo porušiti. Na to odločitev se je pritožil in zaradi nekaterih procesnih napak tudi uspel. Zato je inšpekcija v tej zadevi vnovič odločala in maja znova zahtevala rušenje. Časar se je še enkrat pritožil, vendar so mu pritožbo tokrat zavrnili, sam pa je dobil dokončen sklep o rušenju. V tem je zapisano tudi, da pritožba ne zadrži izvršitve.

Član SDS je poskušal medtem črno gradnjo legalizirati. Na Upravno enoto Piran je vložil več zahtevkov za pridobitev gradbenega dovoljenja, poleg tega je na javni dražbi od piranske občine za 80 tisoč evrov kupil okoliška funkcionalna zemljišča, kar naj bi mu pomagalo pri legalizaciji hiše. Kljub temu dovoljenja ni dobil. Nekdanji prvi mož Luke Koper je poskušal še z enim manevrom – izjavil je, da je bila investitorka tega prizidka njegova mati, ki v tej hiši živi, čeprav je vse zahtevke za legalizacijo in pritožbe vlagal sam. Vendar Časar inšpektorici ni nikoli dokazal, da je investitorka mati z argumentom, da je dokumentacijo izgubila oziroma založila. Pri tem je zanimivo tudi to, da je na to hišo vpisal več milijonski zemljiški dolg.

Obsojen, ker je prejemal podkupnino

Časar je bil januarja obsojen na šestletno zaporno kazen zaradi zlorabe položaja in prejemanja podkupnin v poslih Luke na Krasu, vendar sodba še ni pravnomočna. Skupaj z njim so obsodili tudi nekdanjega poslanca Srečka Prijatelja in novogoriškega poslovneža Marijana Mikuža. Zoper Časarja v Kopru teče tudi postopek v zvezi s spornimi posli Luke v Romuniji.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 14:43 31.julij 2013.

    Opa zdaj vem kje stanuje. Časar , dolžen si mi razliko med 63 € po delnici in po tvojem uspešnem vodenju in kraji z padcem na 10 € po delnici ! Slej ko prej te bom eufi jaz zahaklu , ne samo gradbena !

  • Mahi 12:16 31.julij 2013.

    Kaj pa Jaklič? Prjatu od Jankoviča?

  • Veteran 10:44 31.julij 2013.

    To je pravo svinjsko maščevanje sedanje leve vlade. To so skrajne udbofafijske poteze, ki povzročajo nadaljna maščevanja in nikoli zaključka. To ne koristi napredku Slovenije ampak samo potrjuje našo balkansko mentaliteto. Da ne bo pomote, ne pripadam nobeni stranki in ...prikaži več menim, da so vse stranke v dobri meri pokvarjene, nedemokratične in grabežljive za sebe in svoje najožje.