Slovenija
18 ogledov

Po ugrizu sta pes in lastnica izginila

Nemški ovčar je s klicem na 911 priklical pomoč svojemu lastniku, ki je imel epi Žurnal24 main
"Po tem, ko me je ugriznil pes, sta z lastnico v hipu izginila," nam je potožila bralka. Kot dodaja, ji lastnica psa ni zaupala svojih osebnih podatkov, tudi vprašala je ni, kako je. To pa ni osamljen primer: samo lani smo pri nas zabeležili 1.584 ugrizov.

"Za Bežigradom me je v petek ugriznil pes, ki je bil sicer na povodcu. Po ugrizu sem bila v šoku, na pomoč mi je priskočila soseda, medtem pa sta pes, ki je spominjal na ovčarja, in lastnica, sicer starejša gospa, izginila. Na srečo sem imela debelejše pajkice, tako da mi je zadal le nekaj prask in modric," nam je zaupala naša bralka, ki je dogodek že prijavila policiji.

Kot nadaljuje, ne gre za gonjo proti psom in lastnikom, moti jo le odnos lastnice, ki jo je pustila poškodovano. "Gre za neodgovorno ravnanje lastnice, psa ne krivim. Lahko, da ga je zmotil kakšen moj gib, razloga ne poznam," dodaja. Od lastnice bi, kot pravi, pričakovala vsaj opravičilo in pa podatek, ali je pes cepljen ali ne.

Čim prej v antirabično ambulanto

Kaj lahko storite v takšnem primeru, smo povprašali na Veterinarsko upravo RS (Vurs). "Če vas ugrizne tuj pes, se čim prej odpravite v antirabično ambulanto, kjer bodo ocenili tveganje za okužbo s steklino," odgovarja Matjaž Emeršič z Vursa. Od vodnika psa, če je ta prisoten, pa zahtevajte identifikacijo za nadaljnje postopke, še svetuje.

In če ne veste, kdo je lastnik psa? "Če ni identifikacije, oseba ne more narediti ničesar. Prijav ugrizov je ogromno, zelo malo pa je tistih, ki se jih obravnava oziroma so identificirani," pojasni Emeršič.

Lani je bilo v centralnem registru psov evidentiranih 1.584. Za primerjavo: v registru nevarnih psov je registriranih okoli tisoč.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 23:10 21.marec 2012.

    LASTNICA -SICER STAREJŠA GOSPA. Će bi imela količkaj mozga, ti ušla ne bi.

  • Stolp 18:13 21.marec 2012.

    Stran za napotki za obrambo proti psu, še predno ta ugrizne in proti lastniku, še predno vas napade še on:http://obrambapes.ednevnik.siMoram, reči, vsaka čast avtorju! Stran na katero je Slovenija čakala dolga leta!

  • Alena 16:18 21.marec 2012.

    haha, mogoče pa je mišljeno v lokalu v Bežigradu..