Slovenija
116 ogledov

Po ukinitvi slabša varnost

(Foto: Veronika Rupnik) Žurnal24 main
PU Postojna. Protestni shod proti ukinitvi. Argumenti GPU ne prepričajo.

“Ukinjanje policijskih uprav (PU) za širšo regijo pomeni slabitev varnosti občanov,” je prepričan Vojko Otoničar, predsednik območnega odbora policijskega veteranskega združenja Sever, ki je včeraj prišel podpret svoje nekdanje kolege na mirnem protestu proti ukinitvi PU.

Premalo na terenu
Skrb vzbujajoče. Jure Ocepek pravi, da so na celotnem območju PU na terenu hkrati največ štiri policijske patrulje. Če bodo morale te prevzemati dodatne naloge, to pomeni, da jih takrat ne bo na terenu, za občane pa se bo podaljšal tudi odzivni čas.

Molk vodilnih
Iztok Štucin, direktor PU Postojna, pred novinarje ni želel stopiti, predstavniki generalne policijske uprave (GPU), ki so se o reorganizaciji pogovarjali z vodstvom PU, pa niso želeli odgovarjati na vprašanja. Jure Ocepek, predsednik Območnega policijskega sindikata Postojna, nas je opozoril, da sindikat kljub veliki negotovosti zaposlenih na sestanek sploh ni bil povabljen.

Otoničar glede ključnega argumenta GPU, da bo po reorganizaciji, ki sicer ne ukinja policijskih postaj, več policistov delalo na terenu, pravi: “Ob ukinitvi oddelkov v Pivki, Podgradu in Loški dolini so govorili isto, pa se je zgodilo ravno obratno.” Tudi Ocepek opozarja, da se bodo “šefi” le presedli v druge pisarne v Kopru ali Ljubljani, kar bo prineslo bistveno višje potne stroške, višje izobraženi kader pa ne bo šel delat na teren.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.