Slovenija
3750 ogledov

Policisti pojasnili ozadje včerajšnjega napada na avtobusu

LPP Saša Despot
Policija je razkrila nekaj podrobnosti ponedeljkovega napada na avtobusu št. 14 Ljubljanskega potniškega prometa.

Vodja sektorja za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je povedal, da so bili o dogodku na območju Bežigrada obveščeni nekaj pred 7. uro. Na avtobus LPP številka 14 je moški zabodel žensko. 

Dosedanja preiskava, ki še poteka, je pokazala, da je 39-letna ženska na postajališču za Bežigradom vstopila na avtobus. Za njo je na avtobus vstopilo še nekaj potnikov, kot zadnji 42-letni moški, njen bivši zunajzakonski partner. Ta je pri vstopu na avtobus prikrito nosil nož. Oškodovanka pred vstopom na avtobus nekdanjega partnerja ni videla.

Na avtobusu je osumljenec pristopil do nekdanje zunajzakonske partnerice, jo na kratko ogovoril in zabodel v telo. Oškodovanka je osumljenca uspela odriniti od sebe, nož je pri tem padel na tla. Nadaljnje dejanje je preprečil eden od potnikov, ki je pridržal osumljenca. "Potniku se zahvaljujemo za pogumno in požrtvovalno dejanje," je dejal Zrinski. V tistem je do osumljenca pristopil še en potnik in skupaj sta ga uspela zadržati do prihoda policije. 

LPP | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Oškodovanka je dobila hude poškodbe, ni pa v življenjski nevarnosti. Zrinski je pojasnil, da gre za eno vbodno rano v predel trebuha.
Osumljenec je v policijskem pridržanju in bo priveden k preiskovalnem sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja, za kar je predpisana kazen zapora od 5 do 15 let. Osumljenca policija pred tem še ni obravnavala. 

Policija motiv za dejanje še ugotavlja, zagotovo pa je povezan s preteklo zunajzakonsko skupnostjo oškodovanke in osumljenca. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:39 06.februar 2024.

    Še ena zahrbtna psihopatska rit, ki ne prenese zavrnitve... Za noge na hruško obesit, pa pustit, da se posuši!

  • papak 12:15 06.februar 2024.

    Naklepno dejanje ker ji je sledil in imel nož pri sebi. Zapret debila!