Slovenija
34 ogledov

Po včerajšnji toči sončen vikend

Nevihtni oblak
1/2
Bralec Mitja
Včeraj je v Prekmurju padala toča v velikosti jajca. V Celju udarila strela. Danes se bo vreme umirilo. Čaka nas sončen konec tedna.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Predvsem SV del Slovenije so zajela močna neurja. Okrog 19. ure sta meteorna voda in blato zalila cesto v naselju Kaniža v občini Šentilj.

Nekaj pred 21. uro je območje Goričkega zajelo neurje s točo, ki je bila ponekod v velikosti kokošjega jajca – zajelo je zlasti območje občin Puconci, Gornji Petrovci, Šalovci in Rogašovci. Podatkov o poškodbah poljščin še ni.

Ob 22.25 je zaradi močnega sunka vetra padlo drevo na stanovanjsko hišo v naselju Klanec v občini Komenda. Posredovali so gasilci PGD Komenda, podrto drevo so s pomočjo delovnega stroja odstranili s strehe stanovanjske hiše in ga razžagali.

V Celju je udarila strela v streho objekta, kjer se je v neposredni bližini v trenutku udara nahajala tudi ena oseba, ki pa na srečo ni utrpela poškodb.  Pomagali so ji reševalci NMP Celje, ki so jo preventivno pregledali.

 

Konec tedna bo sončen

Vreme se počasi umirja. Danes bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, na Primorskem bodo še krajevne nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija. Jutri naj bi se zjasnilo, burja bo ponehala. Drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Predvsem v vzhodni Sloveniji bo čez dan pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Morje bo hladnejše

V soboto bo na Primorskem pihala burja, ki bo nekoliko ohladila temperaturo morja – gibala naj bi se okrog 19 stopinj Celzija oziroma okrog pet stopinj manj, kot jih je imelo morje v teh dneh.

AKTUALNE PODATKE O VREMENU IN NAPOVEDI SI OGLEJTE NA NAŠEM VREMENSKEM PORTALU WWW.VREME.NET.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.