Slovenija
6048 ogledov

Serijskega goljufa našli v hotelu, zdaj spi v priporu

denar bankovci štetje denarja
Goljuf je v preteklem mesecu oškodoval najmanj pet ljudi.

Koroški policisti so v zadnjih dneh obravnavali moškega z območja Ormoža. 30-letnik je sicer povratnik pri izvrševanju kaznivih dejanj, saj je bil v zadnjih letih obravnavan za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja. Sedaj je osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij. 

Samo v mesecu juliju je namreč ogoljufal najmanj pet ljudi z območja Koroške, ter z ljubljanskega, sevniškega in šmarskega območja, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Izvedel več prevar pri kupoprodajah

Občanko z območja Dravograda je z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin pri nakupu vozila oškodoval za 7.500 evrov s tem, ko ji je pokazal lažno nakazilo kupnine za vozilo, ki naj bi ga izvedel preko spletne banke in ji na njen elektronski naslov posredoval tudi lažno potrdilo o nakazilu. Zatem sta podpisala kupoprodajno pogodbo in uredila še prepis lastništva vozila.  Občanka je ostala brez vozila in brez obljubljenega denarja.

Na enak način je pri nakupu vozila za 7.700 evrov oškodoval občanko z območja Ljubljane ter za 3.200 evrov občana z območja Slovenj Gradca.

30-letnik je občana z območja Sevnice ogoljufal za 800 evrov pri prodaji električne zapiralke za vino. Prodal mu jo je namreč kljub vedenju, da ni uporabna. Ko je kupec opazil, da zapiralka ne deluje, mu je goljuf obljubil, da jo bo popravil in mu jo pripeljal nazaj, česar naposled ni storil.

Nadalje je za okoli 1.500 evrov oškodoval podjetje z območja Šmarij pri Jelšah, kjer se je s prodajalcem dogovoril za nakup vinarskih strojev, zapiralca za navojne zamaške ter čistilec steklenic. Prodajalca je prepričal, da je preko spletne denarnice poravnal predračun in mu na službeno elektronsko pošto poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa.

Policija predvideva, da je s svojimi ravnanji verjetno oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, zato jih poziva, da to storijo.

Policisti so ga našli v hotelu v Slovenskih goricah

Policisti so osumljenemu minuli vikend odvzeli prostost v hotelu na območju Slovenskih goric, ga pridržali in ga s kazensko ovadbo  privedli k preiskovalnemu sodniku.

Ker teža in način storitve kaznivih dejanj ter njegove osebnostne lastnosti kažejo na ponovitveno nevarnost, saj so mu edini vir dohodka za preživetje, mu je preiskovalni sodnik odredil pripor, so še sporočili iz Policijske uprave Celje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:32 18.avgust 2022.

    Glavni goljufi države uživajo nadstandard na Mauritiusu .

  • Ender3 11:39 18.avgust 2022.

    Kakšen Snežičev učenec ? Dobro se je okoristil, sedaj lahko predahne do naslednjič...😂