Slovenija
15 ogledov

Po več letih zavračali otroke

Zaradi prostorske stiske so v murskosoboškem vrtcu pri vpisu zavrnili 17 otrok i Žurnal24 main
Murskosoboški prepoln, vse naložbe še niso končane. Vrtec na Tišini se seli zaradi prenove.

“Zaradi omejenih prostorskih pogojev smo zavrnili 17 otrok iz drugih občin, na čakalni listi pa imamo 32 premladih otrok, ki bodo varstvo potrebovali od oktobra. To se nam ni zgodilo že nekaj let,” prostorsko stisko v prekmurskih vrtcih opisuje Bernardka Marič, ravnateljica Vrtca Murska Sobota. Tam bi zato med letom morali odpreti dva dodatna oddelka. Občina ju sicer načrtuje v prostorih nekdanje trgovine v Černelavcih, a še čaka, da ministrstvo za šolstvo in šport projekt potrdi. Čeprav so v murskosoboškem vrtcu pred poletjem načrtovali selitev nekaj njihovih enot v prostore Osnovne šole III Murska Sobota, pa se po besedah ravnateljice to ne bo zgodilo. Vzdrževalno-investicijska dela še potekajo v enotah Urška, Romano, Ringa raja, Krtek Bakovci in Srnica Krog.

Vrtec Tišina v osnovni šoli
Nekaj manj kot sto malčkov vrtca pri Osnovni šoli Tišina pa bo slabo leto gostovalo v prvem nadstropju šolske stavbe, saj bodo dotrajane in premajhne prostore vrtca obnovili in dogradili. Vrednost naložbe je okoli 1,2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.