Slovenija
5 ogledov

Po Velenju kar z Lokalcem

Ta simpatični rumeni "lokalc" bo ves mesec po Velenju vozil brezplačno, pozneje Žurnal24 main
V Velenju bodo poskusno uvedli mestni potniški promet, ki bo prvi mesec na voljo brezplačno.

Od 1. septembra se bo po Velenju mogoče ves mesec voziti brezplačno, in to s simpatičnim rumenim avtobusom, ki so ga poimenovali kar Lokalc, pozneje pa bo mesečna vozovnica stala največ deset oziroma le šest evrov za dijake in starejše.

 

Interval

Na 15 minut. Lokalc je avtobus rumene barve in tudi vsak Izletnikov avtobus, označen z znakom mestnega potniškega prometa (MPP). Septembra bo vožnja brezplačna. Lokalc uvaja novo krožno progo, dolgo 17 km, na postajališčih se bo ustavil vsakih 15 minut, na progah drugih rednih linij MPP bo interval 30-minuten.

Za manjšo gnečo
"Avtobusi bodo vozili vsak dan, med tednom na 15 minut, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa na 30 minut, in to na dveh linijah, rumeni in rdeči. To je projekt, ki smo ga pripravljali vsaj dve leti, vanj pa smo vključili tako izkušnje tistih mest, ki to že poznajo, kot tudi prevoznikov. S tem bi radi zmanjšali obremenitev okolja in gnečo na parkiriščih v mestu ter povečali dostopnost nekaterih točk v mestu, tudi trgovskih centrov, starejšim, ki nimajo lastnega prevoza," pojasnjuje odločitev velenjski župan Srečko Meh. Štiri mesece bodo spremljali odziv uporabnikov in morebitne dodatne potrebe. "V ospredju je tudi varnost otrok, ki bodo lahko vstopali in izstopali blizu centra, pa tudi športnih objektov," pravi Darko Lihteneker iz oddelka za negospodarske dejavnosti MOV.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.