Slovenija
22 ogledov

Po vročini prihaja osvežitev

Sonce
1/3
Shutterstock
Ponekod po Sloveniji je klestila toča, voda je zalivala kleti, veter pa lomil drevesa. Dež s seboj prinaša ohladitve. A ne za dolgo. Nova pošiljka sonca prihaja že v sredo. Podobno vreme bo tudi pri sosedih.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so še sporočili, da je veter na območju Svetega Primoža nad Muto odkril del ostrešja na dveh stanovanjskih hišah. Gasilci so ostrešji zavarovali s prekrivnimi ponjavami.

V občini Radlje ob Dravi je meteorna voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš, toča pa je poškodovala streho stanovanjske hiše. V naselju Vas v občini Radlje ob Dravi se je zaradi močnega vetra na ostrešje stanovanjske hiše podrlo drevo.

V Javniku v občini Podvelka je toča poškodovala ostrešje dvostanovanjske hiše. Približno 20 kvadratnih metrov poškodovane strehe so gasilci zaščitili in prekrili s folijo. Toča je poškodovala tudi kritino na strehi stanovanjske hiše v Turiški vasi na Pohorju.

V kraju Raduše v občini Slovenj Gradec pa je zaradi udara prišlo do požara na električnem drogu. Gasilci so manjši požar že pogasili.

V kraju Križ v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo na gospodarskem objektu. Požar so pogasili tamkajšnji gasilci. Strela je udarila tudi v sleme stanovanjske hiše v kraju Sestrže v občini Majšperk. Gasilci so ogenj na površini približno 30 kvadratnih metrov že pogasili.

Na Partizanski cesti na Bledu pa je veter podrl drevo na cesto. Gasilci so razžagali in odstranili drevo s ceste ter dežurnemu elektro podjetja pomagali na drog namestiti električni kabel.

Prihajajo ohladitve

Po podatkih Agencije RS za okolje bo popoldne na Primorskem precej jasno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

Sonce bo jutri na Primorskem še vztrajalo, drugod pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Že v torek popoldne razjasnitev

V torek bo dopoldne še zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho, že popoldne pa se bo postopno razjasnilo, medtem ko bo na Primorskem večinoma sončno, pihala bo zmerna burja. V sredo bo sončno in topleje.

Na Hrvaškem že danes nekaj dežja

Na večjem delu Jadrana bo danes še sončno. Na severu in v notranjosti Hrvaške se lahko po podatkih hrvaškega državnega hidrometeorološkega zavoda pojavijo močnejše plohe in nevihte. Zapihal bo tudi veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj, v Slavoniji in Dalmaciji ponekod tudi čez 35 stopinj Celzija.

Jutri bo ponekod še pretežno jasno, več oblačnosti bo v notranjosti države. Pojavljajo se lahko tudi lokalne plohe in nevihte. Začel bo pihati severni ali severovzhodni veter, na Jadranu zmerna do močna burja, v Dalmaciji pa severozahodnik.

Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21 stopinj, na Jadranu od 21 do 26 stopinj. Najvišje dnevne pa od 26 do 32 stopinj, na Jadranu in v notranjosti Dalmacije pa od 31 do 36 stopinj.

V torek in sredo bo več sonca in vroče.

Je tudi pri vas ponagajalo vreme? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1
  • bober123 20:24 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.