Slovenija
45 ogledov

Po Wall Streetu poziv k zasedbi Kongresnega trga

Ljubljanski kongresni trg. Saša Despot
Na spletu se je po vzoru "okupacij" v ZDA pojavil poziv k zasedbi ljubljanskega Kongresnega trga. Datum: 15. oktober.

"Ne zastopa nas nobena politična stranka, združenje ali sindikat. Prav tako si tega ne želimo, ker vsi in vsak izmed nas lahko govori v lastnem imenu. Skupaj hočemo oblikovati in ustvariti svet, kjer imajo ljudje, ostala živa bitja in narava prednost pred ekonomskimi interesi. Hočemo oblikovati in zgraditi najboljši možen svet," piše v pozivu na Facebooku.

"Nismo dobrine v rokah politikov in bankirjev, ki nas ne zastopajo," pa piše na globalni spletni strani 15october.net. "15. oktobra se bomo srečali na ulicah in začeli izvajati globalno spremembo, ki si jo želimo. Mirno bomo demonstrirali, se pogovarjali in organizirali, dokler se ne zgodi," so še zapisali.

Ljubljana je sicer že vnesena na globalni razpored mest s trgi, ki jih bodo po zgledu Wall Streeta "okupirali" oziroma zasedli predstavniki. Po mnenju protestnikov bo med njimi 99 odstotkov nebogate populacije.

"To je poziv h Globalni revoluciji, ki bo 15. oktobra. To je poziv prebivalcem sveta, da mirno zavzamejo trge in odprejo prostor javni razpravi med ljudmi, da izrazijo svoje nestrinjanje glede nepravične delitve sveta na revne in bogate, kapitalističnega sistema, privatizacije naravnih virov, zdravstva, kulture, nehumanosti do držav tretjega sveta, nehumanega ravnanja do ostalih živih bitij našega planeta, vseh današnjih tako imenovanih 'legitimnih ravnanj'. Legitimnost je v rokah najbolj privilegiranih!" piše na Facebook strani v Sloveniji napovedanega dogodka.

Komentarjev 4
  • Iww Sveta 14:31 04.oktober 2011.

    Nekaj pojasnil:K 15O je pozvalo gibanje Democracia Real Ya in Acampadas iz Španije, ki jih poznamo po 15M - zasedbah španskih trgov, ki so se začele 15. maja. Oni pa so seveda vlekli inspiracijo iz arabskih vstaj. Povsod je ...prikaži več na delu ista kompozicija: mladi, prekerni, brezposelni. 15. septembra so se na njihovo pobudo v Barceloni zbrala sorodna gibanja iz vse Evrope in postavila izhodišča za 15O. Na štiridnevnem "Hub Meetingu" so sprejela Skupno izjavo, ki je hkrati poziv na 15O:http://www.njetwork.org/Skupna-izjava-udelezencev-in (slovenščina)http://bcnhubmeeting.wordpress.com/ (španščina, angleščina)Pozivamo vse organizacije, skupine in posameznike/ce, da se pridružijo izjavi, FB skupini Revolucija 15O in gibanju 15O!

  • max 11:08 04.oktober 2011.

    tile minusi so verjetno od parazitov ki se strinjajo da državljani plačujejo kar so bankirji zajebal !!!

  • max 06:37 04.oktober 2011.

    Pridem.