Slovenija
28 ogledov

Po zavrnitvi spet prosi

Jaklič Dejan Mijović
Marko Jaklič. V začetku decembra mora podreti svojo črno gradnjo.

Ljubljana. Upravna enota (UE) Ljubljana je zavrnila julijsko zahtevo direktorja Lekarne Ljubljana (LL) Marka Jakliča o izdaji gradbenega dovoljenja za hišo in druge objekte, ki jih je nezakonito postavil v Selu nad Polhovim Gradcem. Ta se je na odločitev že pritožil, ministrstvo za okolje in prostor (MOP) pa kot drugostopenjski organ o tem še ni odločil. Kljub temu je Jaklič na UE prek svojega pooblaščenca že vložil novo zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja. To dokazuje, da se mu mudi, saj želi tako legalizirati zgrajene objekte in preprečiti njihovo rušitev. Rok inšpektorice, da jih sam poruši, se izteče v začetku decembra.

Jaklič je že julija dan po tem, ko je vložil zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, zatrdil: “Pričakujem, da bo izdano v kratkem. Edini razlog, zaradi katerega se je postopek izdaje zavlekel, je bila napaka v katastru. Zdaj je ta usklajen z dejanskim stanjem.” S tem se na UE očitno niso strinjali in so njegovo zahtevo zavrnili, zato se je Jaklič pritožil. MOP bo o tem glede na trenutno dinamiko reševanja pritožb zoper odločbe upravnih enot v zvezi z gradbenimi dovoljenji predvidoma odločil konec februarja.

16. novembra znova

Jaklič je še pred končanjem tega postopka 16. novembra znova vložil zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, “o kateri še nismo odločili”, je povedal Egon Breitenberger, vodja izpostave Vič - Rudnik. Kdaj bo znana odločitev, ni mogoče napovedati, je pa zadnji tak postopek trajal dobra dva meseca.

Direktor LL je sicer prepričan, da hiša, bazen in še dve poslopji, ki jih je zgradil, niso črna gradnja, zato jih tudi ne namerava porušiti. “Kot sem že večkrat poudaril, hiša z gospodarskim poslopjem na tem naslovu stoji že od leta 1850, hiša pa ima hišno številko. Če jo ima, zagotovo ni črna gradnja. Pri vzdrževalnih delih se je del porušil, zato sem moral tisti del zgraditi na novo,” je pojasnil svojo plat zgodbe in dodal, da hitenje inšpektorice ocenjuje kot pritisk nanj.

Komentarjev 3
  • KOJAK 13:40 27.november 2011.

    On je Jankovićev kader in bognedaj da Zoki zmaga... potem mu ne bodo rušili, dam roko v ogenj.

  • 1111 09:11 26.november 2011.

    Pokvarjenc bo od pokvarjene države dobil gradbeno dovoljenje...nimajo jajc, da bi porušili objekte!!

  • Bozidar.Frelih 09:01 26.november 2011.

    Tukaj se lepo vidi kako elite razumejo sodstvo oz upravne postopke. Od vsega začetka računajo na pasivnost države in na koncu zastaranja. Če postopek steče je pa to pritisk.