Slovenija
41 ogledov

Po žlebu na svobodo

Na prostosti že deveti dan. (Foto: Policija) Žurnal24 main
Iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Celje je okoli 10.20 pobegnil 41-letni bosanski državljan Leon Bojić, ki je lahko nevaren. Za pobeg domnevno kriva policista.

Pobegli Bojić, rojen 1. marca 1968, je državljan Bosne in Hercegovine z bivališčem Jezernice b.b. Sanski most. V priporu je zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, ki se je zgodil 18. oktobra lani v Celju. V celjskem zaporu je bil od začetka februarja, je za Žurnal24 povedala direktorica Edita Mejač.

Lahko bi bil nevaren

"Glede na vrsto kaznivega dejanja, zaradi katerega so pobeglega priprli, bi lahko bil nevaren za ljudi," ocenjuje Mejačeva. Pripornik je bil namreč organizator ropa v trgovino Lidl oktobra lani, ki so ga izvedli s pomočjo pištole in noža, do prodajalke pa so bili nasilni.

Policija poziva vse, ki bi pobeglega zapornika opazili, naj pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na najbližjo policijsko postajo.

Po žlebu na streho, po strelovodu na ulico
Pripornik je bil dopoldne na rednem sprehodu; začel je plezati po žlebu, ki je bil sicer zavarovan, vendar "očitno ne dovolj", pravi Mejačeva. "S pomočjo žleba je prišel do strehe zgradbe, po strehi je prešel na drugo streho zgradbe, kjer se je s pomočjo strelovoda spustil do ulice," je povedala Mejačeva. Stekel je proti centru mesta.

Kriva pravosodna policista
Po dozdajšnjih ugotovitvah je do pobega lahko prišlo le zaradi domnevne opustitve nadzora in varovanja s strani pravosodnega policista, ki je nadziral skupino šestih pripornikov, in pravosodnega policista, ki je izvajal videonadzor. V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič bo zato na predlog direktorice zavoda zoper oba uvedel disciplinski postopek zaradi suma hujše kršitve delovnih obveznosti.

Iščejo ga vsi slovenski policisti
Milena Trbulin
iz celjske policije je za Žurnal24 povedala, da je bila takoj po pobegu za zapornikom podana tiralica, v tem trenutku ga iščejo vse razpoložljive patrulje na terenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.