Slovenija
15 ogledov

Pobeg iz resničnega sveta

Žurnal24 main
Prek spleta lahko dostopamo do programov, ki nam omogočajo vpogled v popolnoma novo razsežnost.

Tako se s pomočjo Second Lifa prestavimo v navidezni svet, na MySpaceu pa spoznavamo ljudi, ki nam značajsko mnogo bolj ustrezajo, ali pa poskusimo poiskati stare prijatelje.

Drugo življenje
Second Life je 3D navidezni svet, v katerega uporabniki vstopijo z dodatnim programom, ki si ga prenesejo z njihove domače spletne strani. Dejansko predstavlja ves svet in še več, saj v njem praktično ni omejitev. Tu lahko spoznavate nove ljudi, se zaposlite, gradite, nakupujete ..., in vse to s pravim denarjem. Ravno tako kot zapravljate, lahko tudi služite (tudi realno, saj je linden dolar enakovreden ameriškemu) in spoznavate nove ljudi. Številna podjetja so ga izkoristila za trženje. Med njimi je tudi Simobil, ki je kot prvo slovensko podjetje ustvaril svoj otok – na njem so vzporedno z realnim Žurom z razlogom organizirali tudi navideznega, v virtualni slovenski poslovni stavbi pa najdete tudi Žurnalovo pisarno.

 

Povezave za mlade

Vaš prostor za prijatelje
Malce drugačen je družbeno-spletni portal MySpace, ki je med šestimi najpopularnejšimi spletnimi stranmi na svetu. Na njem si lahko vsakdo ustvari svojo predstavitveno stran ali blog, najdemo pa tudi slike in multimedijske datoteke (glasbo in videe). Gre za spletno stran, ki ima več sto milijonov registriranih uporabnikov z vsega sveta. Spoznate lahko od zvezdnikov, ki ga izkoriščajo za brezplačno trženje in stikz oboževalci, do sošolcev iz osnovne šole (če so podali svoje pravo ime) in spet vzpostavite stike. Nekateri pa prek njega iščejo sorodne duše in avanture, saj lahko skozi profil spoznajo, ali jim človek sploh ustreza.

Opozorilo!
Na spletu boste našli veliko lažnih slik in predstavitev. Zato se pred srečanji dobro prepričajte, kakšen je človek, in ne hitite s spoznavanji v živo. Izkoristite tehnologijo (spletne kamere) in se s človekom prej spoznajte prek nje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.