Slovenija
34 ogledov

Pobeglega bika že omamili

Bikec ni želel pod nož, zato jo je ucvrl na prostost. In res si je izboril še me
1/8
Žurnal24 main
Kmetu je bikec, ki ga je pripeljal na zakol v Celjske mesnine, pobegnil. Lovili so ga tudi policisti in veterinarji. S pobegom si je izboril še mesec dni svobode na paši.

Nemalo smeha, pa tudi nekaj strahu, če smo iskreni, je med ljudmi v Celju izzvala novica, da je iz Celjskih mesnin pobegnil mlad bikec. Tja ga je pripeljal eden od kmetov, ker je bil goden za zakol. A trenutek nepazljivosti je bil med raztovarjanjem s transportne prikolice dovolj in bikec jo je ucvrl na prostost. Najprej so se za njim pognali kmet in delavci Celjskih mesnin, a bika, vidno razjarjenega, niso mogli uloviti. Zato so na pomoč poklicali veterinarje in nato še policiste, saj ima zgolj specialna enota v Ljubljani posebne pištole, s katerimi so, kot nam je povedal Matjaž Emeršič, tiskovni predstavnik Veterinarske uprave RS, bikca lahko omamili.

Mnogi, ki so dogodek opazovali od daleč, so menili, da policisti lovijo kakšnega kriminalca, ko pa so videli, da gre za bikca, se je žival marsikomu zasmilila. "Ni zbežal daleč, kakšnih sto metrov stran se je ustavil na nabrežini reke Hudinje. Najprej smo ga izolirali, nato omamili, potem pa ga vrnili kmetu, da ga je odpeljal nazaj domov. Kakšen mesec bo še lahko užival na paši, potem pa se bo kmet odločil, ali ga bo znova pripeljal k nam ali ne," je dogodek za Žurnal24 opisal direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.